A. Juškėnas: "Vėl kovosime tik dėl čempionų titulo"

A. Juškėnas: "Vėl kovosime tik dėl čempionų titulo"

Klaipėdos "Žemaitijos dragūno" rankininkų ekipos pavadinimas nuo šio sezono tampa trumpesnis - Klaipėdos "Dragūnas". Trejų pastarųjų metų Lietuvos rankinio lygos čempionai jau rytoj oficialiai pradeda naująjį sezoną. Klaipėdiečių ir vėl laukia įtemptas varžybų grafikas trijuose čempionatuose: kovos Lietuvos ir Baltijos rankinio lygose bei Europos Iššūkio taurės varžybose.

Jau rytoj Pasvalyje dragūniečiai žais pirmąsias Lietuvos rankinio lygos rungtynes su Pasvalio "Triobet" ekipa, o trečiadienį Klaipėdoje, "Neptūno" sporto salėje, 19 val. numatoma pirmoji Baltijos rankinio lygos akistata su Šiaulių "Universiteto-Diringos" ekipa.

Įsiliejo baltarusiai

"Mūsų šio sezono ambicijos pačios aukščiausios - apginti Lietuvos čempionų titulą, kovoti Baltijos rankinio lygos finale ir Europos Iššūkio taurės varžybose patekti į ketvirtąjį etapą", - naujojo sezono išvakarėse mintimis dalijosi "Dragūno" treneris Artūras Juškėnas.

Į Baltijos rankinio lygą šiemet įsilies itin galinga Minsko SKA ekipa su nusipelniusiu Baltarusijos treneriu Spartaku Mironovičiumi.

"Šioje ekipoje ketina rungtyniauti net trys Baltarusijos rinktinės žaidėjai. Kiek žinau, Baltarusijos rankinio federacija jiems mokės atlyginimą, o šie padės Minsko ekipai. Bus abipusė nauda - Baltarusijos rinktinė pateko į pasaulio čempionatą ir šie žaidėjai galės kartu pasitreniruoti, susižaisti ir tai gerokai sustiprins Minsko komandą. Prieš juos kovoti bus tikrai sudėtinga. Tačiau, jei mums pavyks patekti į finalinį Baltijos rankinio lygos etapą, tuomet bandysime daryti viską, kad svarbiausios varžybos būtų surengtos būtent Klaipėdoje. Mūsų miesto rankinio gerbėjams pamatyti savo akimis legendinį Spartaką Mironovičių ir Baltarusijos rinktinės žaidėjus - neeilinė galimybė ir pramoga. Tokiu atveju turėtume išvysti itin aukšto lygio rankinio šventę", - sakė rankinio specialistas.

Pasipildė naujokais

Treneriui A. Juškėnui pavyko išsaugoti ekipos branduolį - nė vienas praėjusio sezono čempionas nepaliko ekipos, be to, klubas dar pasipildė trimis perspektyviais žaidėjais.

Į "Dragūną" įsiliejo buvęs Vilniaus "Šviesos" ir dabartinis Lietuvos rinktinės vartininkas Aistis Pažemeckas, taip pat 18-metis Edvinas Vorobjovas iš Panevėžio bei dzūkas iš Varėnos Evaldas Griežė.

Naujas vartininkas dragūniečiams buvo itin reikalingas, kadangi Lukas Simanavičius mažiausiai šešis mėnesius negalės rungtyniauti dėl nugaros traumos.

Naujokas E. Vorobjovas rungtyniaus dešiniojo krašto arba dešiniojo pusiau krašto pozicijose ir bus pamaina senbuviui Arūnui Šrederiui.

Kitas naujokas - 21-erių E. Griežė rungtyniaus kairiojo krašto pozicijoje ir aikštėje keis senbuvį Darių Jasinską.

Ateinantį sezoną rungtyniaus patyrusių ir jaunų, perspektyvių žaidėjų derinys.

Ieško generalinio rėmėjo

Nors Klaipėdos "Dragūno" rankininkai pastaruosius trejus metus Lietuvoje neturi lygių, skina pergales Baltijos rankinio lygos pirmenybėse ir solidžiai priešinasi prestižinėse Europos Iššūkio taurės varžybose, tačiau neturi generalinio rėmėjo.

Galima sakyti, nepriekaištingai rungtyniaujanti ir nuolat gausias žiūrovus tribūnas sutraukianti Klaipėdos rankinio ekipa yra palikta tarsi nuošalyje. Nuolat Klaipėdos vardą garsinantys sportininkai yra priversti kasmet mąstyti, ar jų komanda pajėgs startuoti aukščiausio lygio rankinio pirmenybėse. Jei miesto valdžios parama sumažėtų, tuomet suburti pajėgią komandą iškiltų itin reali grėsmė.

Dabar Klaipėdos miestas yra neakivaizdžiai vadinamas rankinio sporto sostine, geriausių rankininkų kalve.

"Mes gyvename miesto pagalba ir tai, ką pavyksta susikrapštyti iš smulkesnių rėmėjų. Daugelį metų ieškome generalinio rėmėjo, tačiau nepavyksta jo rasti. Esu 100 procentų įsitikinęs, kad be miesto vadovų pagalbos generalinio rėmėjo nerasime, - sakė A. Juškėnas. - Mes generaliniam rėmėjui net esame pasiryžę paaukoti dalį komandos pavadinimo. Norėtume, kad žodis "Dragūnas" išliktų ir prisidėtų rėmėjų vardas", - pridūrė rankinio specialistas.

Rinktinėje - 7 klaipėdiečiai

2012 metų Lietuvos vyrų nacionalinėje rinktinėje yra daugybė "Dragūno" atstovų. Tai atskleidžia, kad Klaipėda nusipelnė kur kas didesnio dėmesio ir paramos.

Lietuvos vyrų rankinio rinktinės varžyboms su Prancūzija, kurios numatytos spalio 31-lapkričio 1 dienomis, sąrašuose mirga šeši mūsų ekipos žaidėjai: Aistis Pažemeckas, Jonas Truchanovičius, Tadas Stankevičius, Gražvydas Juška, Benas Petreikis ir Edvinas Vorobjovas. Jei skaičiuosime ir trenerį Artūrą Juškėną, tai "Dragūno" atstovų rinktinėje - net septyni.

TIKSLAI. "Dragūno" treneris A. Juškėnas tiki, kad jo komanda pajėgi tapti Lietuvos čempionais, Baltijos rankinio lygos prizininkais ir Europos Iššūkio taurės varžybose prasibrauti į ketvirtąjį etapą.

"Tai labai gerai. Visi šie mūsų ekipos žaidėjai, jei neiškils traumų ar kitų bėdų, turėtų nuolat pradėti varžybas ir "Dragūno" gretose. Gerai, kad rinktinės žaidėjai puikiai pažįsta vieni kitus ir yra susižaidę. Tai itin didelis pliusas", - sakė A. Juškėnas.


Dvikova su pasaulio ir olimpine čempione Prancūzija bus 2014 metų Europos čempionato atrankos turnyro pradžia.

Lietuviai žais trečioje grupėje su Norvegija ir Turkija.

Į Europos čempionatą pateks po dvi stipriausias grupių komandas bei viena geriausia trečiąją vietą užėmusi ekipa.

Europos čempionatas 2014 metų sausio 13-26 dienomis vyks Danijoje.

"Noriu pabrėžti, kad taip pat į Lietuvos rinktines narių gretas stipriai beldžiasi ir tarp realių pretendentų yra dar du "Dragūno" atstovai: Karolis Stropus ir Darius Jasinskas", - pridūrė strategas.

Kovos Moldovoje

"Dragūnui" nemažai klubo biudžeto išlaidų "suris" Europos Iššūkio taurės varžybos. Klaipėdiečiai rungtyniausite B grupėje su "Ruislip Eagles" (Anglija), "Olimpus-85-USEFS" (Moldova) ir "SPE Strovolos" (Kipras) ekipomis. Tačiau dalyvavimas Europos taurėje - tai tarptautinių rungtynių patirtis, paskata žaidėjams. Norint tobulėti, ten dalyvauti būtina.

Rungtynės numatomos spalio 12-14 dienomis Moldovoje.

Į kitą etapą pateks po dvi geriausias ekipas.

Pirmąją vietą užėmęs klubas rungtyniautų su Zaparožės (Ukraina) "ZTR", antrąją vietą - su Izraelio "Hapoel" ekipa.

"Į abu šiuos tolimus miestus nuvykti mūsų ekipai būtų labai brangu - vienam žmogui mažiausiai atsieitų maždaug 1,5 tūkst. litų, o delegaciją sudaro 20 žmonių grupė. Nesunku paskaičiuoti, kokia susidarytų suma. O dar rungtynės namuose, kur turėsime priimti varžovų komandą ir teisėjus. Kol kas nepanikuojame ir erzelio nekeliame, kadangi visų pirma reikia patekti į antrąjį varžybų etapą. Galiu tik pasakyti, kad kelti baltos vėliavos tikrai nežadame, stengsimės išplėšti kiek įmanoma daugiau pergalių. Žinoma, lygintis su varžovų komandų biudžetais mes toli gražu negalime. Mums generalinis rėmėjas itin praverstų", - pabrėžė A. Juškėnas.

Draugiškos rungtynės

"Dragūnas" pasiruošimą naujajam sezonui pradėjo rugpjūčio mėnesį tarptautiniu turnyru Klaipėdoje. "Neptūno" sporto salėje vykusiame pulkininko leitenanto Rimanto Baltušio atminimo turnyre dragūniečiai liko antri.

Klaipėdiečiai vos vienu įvarčiu 28:29 nusileido nugalėtojais tapusiems "Polva Serviti" iš Estijos ekipai. Likusius turnyro varžovus įveikė: 30:27 nugalėjo Kauno "Granito-Gajos-Kario" atstovus ir 32:24 palaužė "Dobeles Tenax" iš Latvijos rankininkus.

Taip pat klaipėdiečiai rugsėjį Estijoje žaidė draugiškas rungtynes su Čempionų lygoje rungtyniaujančia Sankt Peterburgo "Neva" ekipa.

"Pralaimėjome septyniais įvarčiais, tačiau kovėmės gerai, tikrai prieš tokio lygio ekipą neatrodėme beviltiškai. Tai buvo daugiau apsižvalgymo varžybos. Norėjome pažiūrėti, kaip atrodome po vasaros atostogų, taip pat patikrinti naujus žaidėjus. Mūsų uždavinys nebuvo žūtbūt laimėti, tiesiog leidome visiems savo žaidėjams pažaisti, išbandyti jėgas. Nuo šeštadienio žvalgytis nebegalėsime - dabar jau reikia tik pergalių", - pabrėžė A. Juškėnas.

 

 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder