2012 metais Europos dviračių treko čempionatas vyks Panevėžyje

2012 metais Europos dviračių treko čempionatas vyks Panevėžyje

2012 metais trečiasis Europos dviračių treko čempionatas vyks Panevėžyje, "Cido" arenoje. Tai patvirtino Europos dviračių sporto sąjunga (UEC).

Senojo žemyno pirmenybės Lietuvoje vyks po Londono olimpinių žaidynių - spalio pabaigoje arba lapkričio mėnesį.

"Džiaugiamės, kad Europos čempionatas vyks mūsų šalyje. Tai pirmosios tokio aukšto rango varžybos Lietuvos dviračių sporto istorijoje. Europos dviračių sporto sąjunga patikėjo Lietuvai suengti Europos čempionatą, nes Panevėžyje turime naują treką. Priimant sprendimą, įtakos turėjo ir aukšti Lietuvos trekininkių pasiekimai aukščiausio rango varžybose, - naujienų agentūrai ELTA sakė Lietuvos dviračių sporto federacijos (LDSF) generalinis sekretorius Vaclovas Šiugždinis. Anot jo, Europos čempionato rengimas kainuos apie 1 mln. litų. Lėšas čempionatui skirs Kūno kultūros ir sporto depratamentas, Panevėžio savivaldybė ir rėmėjai.

"Laukia rimta užduotis. Neseniai vykęs pirmasis Europos dviračių treko čempionatas Pruškove, į kurį buvo nuvykę ir du "Cido" arenos atstovai, buvo surengtas puikiai. Turėjome ko pasimokyti. Stengsimės, kad pirmenybės Panevėžyje butų surengtos neblogiau nei Lenkijoje", - pažymėjo V. Šiugždinis.

Pruškove vykusiame Europos čempionate Lietuvos dviratininkės iškovojo du sidabro ir vieną bronzos medalį.

Kur vyks 2011 metų Europos dviračių treko čempionatas, dar nėra nuspręsta.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder