1000-ąsias „Formulės 1“ lenktynes užtikrintai laimėjo L. Hamiltonas

1000-ąsias „Formulės 1“ lenktynes užtikrintai laimėjo L. Hamiltonas

Jubiliejinės 1000-osios „Formulės 1“ lenktynės Šanchajaus trasoje Kinijoje baigėsi dar viena penkiskart pasaulio čempiono Lewiso Hamiltono pergale.

„Mercedes“ ekipai atstovaujantis britas starto metu aplenkė komandos draugą suomį Valtteri Bottą ir laimėjo antrą kartą šiame sezone bei 75-ąjį sykį karjeroje.

Visas lenktynes įkandin L. Hamiltonui sekęs V. Bottas liko antras ir užleido čempionato lyderio poziciją – po trijų lenktynių britas turi 68 taškus, o suomis – 62.

„Mercedes“ komanda kol kas šiame sezone neprarado nė taško prieš pagrindinius konkurentus iš „Ferrari“ – vokiečių ekipa visose trejose lenktynėse užėmė 1-2 vietas.

Trečias Kinijoje finišavo Sebastianas Vettelis, atlaikęs Maxo Verstappeno iš „Red Bull“ ir savo komandos draugo Charles‘io Leclerc‘o spaudimą. Būtent šie trys pilotai užima 3-5 vietas ir sezono įskaitoje – M. Verstappenas turi 39, S. Vettelis – 37, o Ch. Leclerc‘as – 36 taškus.

Nors jubiliejinėse lenktynėse nebuvo itin daug lenkimų, jose neišvengta didelio incidento starto metu.

Su abiem „McLaren“ pilotais – Carlosu Sainzu ir Lando Norrisu – susidūręs rusas Danilas Kviatas vieno iš varžovų bolidų net pakėlė į orą, o po kelių ratų buvo nubaustas pravažiavimo pro techninio aptarnavimo juostą bausme.

Kitos lenktynės po dviejų savaičių vyks Baku trasoje Azerbaidžane.

Alfa.lt

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder