"Visada stengiuosi bent penkias minutes pamatyti jūrą"

"Visada stengiuosi bent penkias minutes pamatyti jūrą"

Jau trečius metus Vilniuje gyvenanti Aistė Stalmokaitė ne tik studijuoja ryšių su visuomene magistrą Vilniaus universitete, bet ir dirba didžiausioje Baltijos šalyse specializuotoje influencerių marketingo agentūroje Influenceriai.lt

Nors Aistė gimė ir užaugo Gargžduose, tačiau, jos teigimu, Klaipėda visada buvo pasiekiama ranka, o įstojus į Klaipėdos universitetą, ji tapo kasdienybe. Ketverius metus studijuodama žurnalistiką A. Stalmokaitė pamilo Klaipėdą ir tikino, jog į uostamiestį parvykti norėtų dažniau.

"Grįžtu ne taip dažnai, kaip norėčiau, bet stengiuosi parvykti bent kartą per mėnesį. Dėl dabartinės viruso situacijos ne visuomet pavyksta, o ir artimuosius stengiuosi lankyti rečiau, bet Klaipėdos tikrai pasiilgstu, čia daug puikių prisiminimų", - sakė Aistė.

Paklausta, kurias Klaipėdos vietas aplanko sugrįžusi, mergina iš karto atsakė, jog visada stengiasi bent penkias minutes pamatyti jūrą, skirti laiko pasivaikščioti senamiesčiu ir Danės krantine, taip pat užlipti ant Šiauriniame rage esančios kavinės "Meat lovers" stogo, aplankyti pamėgtas kavines arba paieškoti neseniai atsidariusių - naujų.

"Tam tikra prasme man tai simboliai ir asociacijos, su kuriomis sieju Klaipėdą. Neaplankiusi bent vieno iš šių objektų, nesijaučiu pabuvusi Klaipėdoje, o kai grįžusi tam turiu mažai laiko, norisi bent emociškai užsidėti pliusą, kad va, pamačiau jūrą, tai reiškia - buvau Klaipėdoje", - pasakojo A. Stalmokaitė.

Paskutinį kartą Klaipėdoje ji svečiavosi visai neseniai, per Džiazo festivalį ir atrado bei iškart pamilo naują erdvę - Klaipėdos Hofą.

"Esu visiškai "apšalusi" nuo Hofo erdvės! Su draugais vis keliame klausimą, kodėl tik dabar Klaipėda turi tokią vietą? Visiškas Berlynas!", - džiaugėsi A. Stalmokaitė.

Taip pat Aistė išskyrė ir dar vieną uostamiesčio vietą, kuri ją ne tik nustebino, bet ir privertė pajusti klaipėdietišką dvasią.

"Šią vasarą turėjau galimybę savaitę padirbėti Klaipėdos bendradarbystės erdvėje "Lighthouse".

Ši erdvė man pasirodė labai moderni ir kupina klaipėdietiškos atmosferos, kurios Vilniuje taip trūksta.

Taip pat labai mėgstu ir senamiestyje esančią kavinę "10 tiltų". Šios naujos vietos tikrai labai pagyvino Klaipėdą", - sakė mergina.

Mergina pasakojo, jog uostamiestyje ji stengiasi bent trumpam pabėgti nuo įtempto gyvenimo ritmo ir šiek tiek pailsėti bei pravėdinti galvą prie mylimos jūros.

"Tikriausiai dėl pirmųjų studijų, Klaipėda man visada išliks jaunystės miestu. Tačiau dabar Klaipėdą matau kaip tobulą vietą pabėgti, pailsėti ir sustoti. Čia žmonės žiūri į viską paprasčiau, be įtampos, be nuolatinio skubėjimo. Bet tikriausiai kitaip ir būti negali, kai iš galvos visas mintis išpučia vėjas nuo jūros", - mintimis dalijosi pašnekovė.

Pasiteiravus, ko labiausiai Klaipėdoje pasigenda, Aistė susimąstė ir atsakė, kad jai be galo trūksta buvusio baro "Kaštonas", koncertų Kruiziniame laivų terminale ir senojo prekybos centro pavadinimo.

"Pasigendu baro "Kaštonas", nes ten buvo labai jauki ir klaipėdietiška atmosfera, taip pat ten dalyvaudavome "Auksinio proto" turnyruose.

Trūksta ir koncertų Kruiziniame laivų terminale. Suprantu, kad tikriausiai dėl COVID-19 situacijos koncertai buvo perkelti į Šiaurinį ragą, tačiau tikiuosi, kad tai laikina ir kitą vasarą jau galėsime į koncertus eiti Kruizinių laivų terminale.

Mane taip pat šiek tiek erzina, kad buvo pakeistas prekybos centro "BIG" pavadinimas į "Molas". Kai kalbame su draugais ar šeimos nariais, būna nesusikalbėjimo situacijų, kai nelabai aišku apie kurią Klaipėdos vietą kalbame", - sakė A. Stalmokaitė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder