"Savaitės eksprese" - kurėno sugrįžimas ir vitražo mirtis

"Savaitės eksprese" - kurėno sugrįžimas ir vitražo mirtis

Lietuvos jūrų muziejaus kurėnas "Sud 1" po pernai patirtos katastrofos, kurios metu žuvo laivo kapitonas, Lietuvos jūrų muziejaus istorikas Romaldas Adomavičius, restauruotas ir paruoštas tęsti kelionę. Šį savaitgalį jis nuleidžiamas į vandenį. "Savaitės ekspresui" pavyko restauruojamą laivą užfiksuoti dar krante, laivadirbio Vaidoto Bliūdžiaus dirbtuvėse Švėkšnoje.

Naujame savaitraščio numeryje - dar viena įdomi tema apie Klaipėdoje naikinamus dailės kūrinius. Kol klaipėdiečiai buvo užsidarę namuose dėl karantino, Klaipėdos centre baigiamas rekonstruoti buvęs buitinių paslaugų rūmų pastatas, dar vadinamas Vilhelmo pasažu. Nuo sovietmečio laikų neremontuotas pastatas tapo modernesnis, tačiau atliekant jo remontą sunaikintas vertingas monumentaliosios dailės kūrinys - Henriko Kulšio (1944-1991) vitražas.

Penkiolikos dalių didžiulis Henriko Kulšio vitražas puošė Herkaus Manto gatvės 35 numeriu pažymėto pastato salės langus iš Šaulių gatvės pusės. Prasidėjus pastato remonto darbams grėsmę meno kūriniui įžvelgė Vilniaus dailės akademijos studentė Simona Agota Martinkus. Išsamiau apie tai skaitykite "Savaitės eksprese".

Kaip sveikinsimės po karantino? Tokį klausimą šį sykį uždavėme žinomiems klaipėdiečiams. Juk pastaraisiais metais buvo labai paplitusi mada sveikintis apsikabinant, suglaudžiant skruostus. Susitikę žmonės paduodavo vienas kitam ranką, kai kurie ir pasibučiuodavo. Paskelbus karantiną viso to netekome. Teiravomės klaipėdiečių, ką jie apie tai mano - ar pasibaigus karantinui vėl sugrįš tie patys sveikinimosi įpročiai, ar jie bus pasikeitę, o gal visai išnyks?

Karantinas keičia ir mūsų kelionių įpročius. Ne vienas užkietėjęs keliautojas jau susitaikė su mintimi, kad niekur toli šiemet nepavyks nukeliauti, tad daugelis dairosi lietuviškų maršrutų. Štai klaipėdietis Aurimas Mockus nusprendė išbandyti "Camino Lituano" kelią. Kaip jam sekėsi, skaitytojams pasakosime ne tik šiame, bet ir kituose savaitraščio numeriuose.

"Sporto įdomybių" rubrikoje - kineziterapeuto, net 17 metų įvairiuose uostamiesčio sporto klubuose treneriu dirbančio klaipėdiečio Tomo Martinavičiaus patarimai, kaip sportuoti saugiai ir efektyviai.

Ir dar daug įdomių istorijų, pasakojimų rasite naujame "Savaitės ekspreso" numeryje. O kartu su juo gausite ir specialų priedą "TV publika" su TV programa visai savaitei.

Naujojo "Savaitės ekspreso" ieškokite visose spaudos platinimo vietose.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder