„Optimistai visada laimi“

„Optimistai visada laimi“

Paskutines valandas skaičiuojantys 2020-ieji buvo kaip niekad įsimintini. Dėl COVID-19 pandemijos sustabdytas gyvenimas ne vieną privertė susitikti su pačiu savimi akis į akį ir dar kartą permąstyti vertybes, kuriomis vadovautasi iki šiol. Kaip praėjusius metus vertina Lietuvoje ir uostamiestyje žinomi žmonės? Ko tikisi iš ateinančiųjų?

Jurijus VEKLENKO, dainininkas

Dėl besibaigiančių metų pernelyg nesijaudinu. Į viską stengiuosi žiūrėti pozityviai. Manau, kad visa šių metų situacija nenutiko veltui. Juk viskas turi priežastį.

Aš visą šį nelengvą laikotarpį leidau muzikos studijoje, ir tai tikrai davė daug naudos. Leisti sau pasiduoti blogoms ir slogioms mintims, reiškia įkristi į nuolatinę ir nesibaigiančią duobę. Geriau ten neiti. Man daug labiau patinka užsiimti savo darbais ir gyventi muzika.

Sulaukęs Naujųjų labiausiai tikiuosi, kad pavyks padaryti dar daugiau savo darbų. Taip pat išnaudoti visas įmanomas galimybes, kad ir kokios mažos jos šiuo metu atrodo.

Olesia ŽURAVLIOVA, vizažo meistrė

Manau, kad reikia pozityviai praleisti paskutines šių metų dienas, nes neigiamų minčių mūsų aplinkoje ir taip yra ganėtinai daug.

Mano šeimoje stengiamės priimti viską taip, kaip yra. Taip pat stengiamės surasti galimybių pradžiuginti savo artimuosius. Naujuosius sutiksime su ramiomis mintimis ir vidiniu susikaupimu bei viltimi, kad rytojus bus geresnis.

Artūras RAZBADAUSKAS, Klaipėdos universiteto rektorius

Senuosiu metus palydžiu su tokiomis pačiomis mintimis, kaip ir visi kiti. Buvo sudėtingi metai. Tačiau, nepaisant tam tikrų neigiamų dalykų, jie turėjo ir teigiamų pusių. Klaipėdos universitetas sėkmingai perėjo prie nuotolinio mokymo, nors iki tol atrodė, kad tai yra nemažas iššūkis tiek dėstytojams, tiek studentams. Tačiau susitelkėme ir sugebėjome tai padaryti.

Tikiuosi, kad netikėtai prasidėjusi pandemija ir jos sukelti psichologiniai padariniai taip pat praeis. Reikia stengtis į viską žiūrėti optimistiškai. Tikiuosi, kad ateinantys metai bus geresni negu šie.

Kaip dar vieną teigiamą 2020-ųjų metų aspektą galima paminėti ir bendrą visos šalies situaciją. Juk Lietuvos ekonomikos ir pramonės nuosmukis, palyginti su kitomis valstybėmis, nėra didelis. Ir tai taip pat yra geroji praeinančių metų pusė. Visi sunkmečiai praeina. Taip ir mes sugrįšime į normalų gyvenimo ritmą. Tik optimizmo mūsų miesto ir bendruomenės žmonėms reikia įkvėpti.

Vienos netradiciškai atšvęstos Kalėdos ir Naujieji metai neturėtų mūsų nugramzdinti į apatiją ar depresiją. Todėl linkiu visiems matyti šviesią ateitį ir ateinančius metus vertinti kaip galimybę pasireikšti ir parodyti save. Tie, kurie į gyvenimą žiūri optimistiškai, - visada laimi.

Nijolė KEPENIENĖ, rašytoja

Tikiuosi, kad kitais metais pagaliau galėsime bendrauti artimiau, o ne per atstumą. O dabar reikia išlaukti. Šiuo metu mintys tikrai nėra labai linksmos. Tačiau jeigu mes visi ištversime esamą situaciją, galbūt tapsime stipresni ir net kažką atrasime kiekvienas sau. Juk nėra taip, kad yra visiškai blogai. Vis tiek viskas praeis.

Loreta BOSIENĖ, UAB "Lorna" direktorė

Senuosius metus palydime džiaugsmingai, ir visai nesvarbu, kokie jie buvo. Mūsų aplinkoje ir darbe susiduriame su tam tikrais sunkumais, bet visa tai tik dar labiau suvienija komandą. Džiaugiamės, kad galime dirbti, kad galime suteikti medicinines paslaugas ir kad mūsų pacientai taip pat džiaugiasi mūsų darbu. Mane kaip vadovę ypač džiugina, kad kolektyvas yra empatiškas. O gyvename mes šiandien ir dabar, džiaugiamės tuo, ką šią akimirką turime.

Gintaras BENDŽIUS, prodiuseris

Esu įsitikinęs, kad 2020-uosius metus atsiminsime visą likusį gyvenimą. Jie buvo itin įdomūs, permainingi ir nelengvi mūsų profesijos žmonėms. Tačiau manau, jog pasitinkant Naujuosius metus visada reikia turėti optimizmo ir tikėjimo, kad viskas bus gerai. Pasaulis grįš į normalias vėžes ir visi vėl galėsime džiaugtis gyvenimu, taip pat ir renginiais, bei bendrauti vieni su kitais ne tik per atstumą, bet ir gyvai. O šiuo metu reikia pasistengti sustoti ir saugoti save bei artimuosius.

Planų ateičiai ir ateinantiems metams tikrai yra. Klaipėdoje planuojame surengti didelį festivalį. Tačiau dar nenoriu atskleisti, koks jis konkrečiai bus. Muzikinių grupių veiklose taip pat numatyti nauji vaizdo klipai ir naujos dainos. Gyvenimas nesustoja. Nors gyvų susitikimų ir nėra, tai nereiškia, kad nekuriame. Dirbame toliau ir tikimės, kad anksčiau ar vėliau galėsime žmonėms gyvai pristatyti savo kūrybą.

Manau, kad šiuo metu svarbiausia - neprarasti optimizmo. Mes ir taip kaip tauta esame labai užsisklendę. Lietuviai tikrai turi daug psichologinių problemų. Manau, kad visas negatyvias mintis reikia vyti į šoną ir nenuleisti rankų.

Redakcijos ir asmeninių archyvų nuotr.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder