Motobolas - drąsos reikalaujantis sportas

Motobolas - drąsos reikalaujantis sportas

Dūzgiantys motociklai aikštelėje. Du vartininkai ir daugybė žiūrovų, palaikančių savo komandą. Kretingoje yra vienas seniausių motobolo klubų Lietuvoje. Iš visų miestų suvažiuoja žmonės žiūrėti motobolo varžybų. O klube jau kartų kartos motobolo žaidėjų.

Motobolas Kretingoje - toli gražu ne naujiena, šis sportas išaugino kartas jaunųjų motobolininkų. O neretai motobolą žaidžią ištisos šeimos. Ne išimtis ir treneriai, kurie jau daugiau nei trisdešimt metų neslepia užsidegimo motobolu.

Per karantiną motobolo treniruotės nevyko ne tik Kretingoje, bet ir kaimyninėse šalyse - Baltarusijoje, Rusijoje, Ukrainoje, todėl neįvyko daugybė varžybų.

"Būtume į Motobolo 50-metį pasikvietę keletą komandų, bet buvo karantinas. Todėl dabar visą laisvą laiką atiduodame vaikams. Praeitais metais jaunimo čempionate mūsų komanda tapo bronzine, kitais metais jiems bus 19-iolika, todėl reikia naujos jaunimo komandos", - "Savaitės ekspresui" pasakojo Lietuvos motociklų federacijos teisėjas Rimantas Žiubrys.

Kretingos motobolo klubas organizuoja stovyklą vaikams, kurios metu jaunimas ne tik išmoksta važiuoti motociklu, bet jos metu gali ir bėgti estafetes, šaudyti šratiniu šautuvu, plaukti, o tiems, kurie labiau linkę mąstyti, yra stalo žaidimai ir proto mūšiai. Veiklų yra su kaupu, o norinčiųjų - daugybė.

"Virš dvidešimt motociklų turime. Kur mažesni vaikai, ten, kur yra sustoti, važiuoti, apsisukti. Turime motobolui skirtus motociklus, didesni vaikai, kokie 6, jau mokosi važiuoti. O mažesni mokosi pavarą įsijungti, sankabą, visus pradmenis vaikams duoda, aikštėje jiems saugu ir viską paaiškiname. Sunku papasakoti, reikia pamatyti", - paaiškino Kretingos motobolo klubo vadovas Eduardas Steckis.

Motobole yra svarbi ne tik fizinė ištvermė, bet ir komandinė dvasia.

Šiame sporte būti bailiu neįmanoma - greitis ir motociklai neleidžia išsigąsti nė akimirkai.


Nesvarbu koks oras - motobolo varžybos vyksta bet kokiu oru.

"Motobolo taisyklėse yra parašyta, kad kai sausa - aikštę reikia palaistyti. Varžybos vyksta, nesvarbu kokios oro sąlygos. Jeigu matomumas yra normalus - varžybos vyksta. Jos nutraukiamos nebent tada, kai yra stipri audra su žaibais", - šyptelėjo E. Steckis.

"Varžybos nutraukiamos tada, kai sugenda kurios nors komandos motociklas. Tada 10 minučių sustabdomos varžybos - remontui. Jeigu nesusiremontuoja, tai komandai, kuri sugedo yra užskaitomas techninis pralaimėjimas", - pastebėjo Lietuvos motociklų federacijos teisėjas R. Žiubrys.

Pasirodo motobolininkas pats atsakingas už savo motociklą, tad atėjęs į treniruotes išmoksta ne tik žaisti, bet ir susitvarkyti savo motociklą. Varžybų metu padeda ir mechanikas.

Motobole kol kas nėra moterų komandos, tačiau užsienyje po truputį pradeda jų atsirasti.

"Prancūzijoje jau yra suburta merginų komanda, Vokietijoje jau viena mergina žaidžia. Artėja jau tas metas, kai mums reikės burti merginų komandą, bet kada - dar nežinia. Vaikų stovykloje trys mergaitės išmoko važiuoti, o dvi išvis puikiai. Jeigu jas treniruotume, pasiektų jaunimo lygį. Kitoje pamainoje taip pat sportiška mergaitė buvo", - pasidžiaugė R. Žiubrys.

Jam antrino E. Steckis.

"Jeigu pradės Vokietija, Prancūzija ir Rusija diktuoti madas, jeigu bus čempionatai vykdomi - moterų komanda bus. Tačiau viskam reikia lėšų, dabar turime dvi komandas, yra vyresnių ir jaunimo, o jeigu dar ir moterų komanda prisidėtų, tada būtų trys", - akcentavo Kretingos motobolo klubo vadovas E. Steckis.

Kretingos motobolo klubas net ir dabar sulaukia skambučių, ar kartais nevyksta rungtynės. Poilsiautojai neslepia susidomėjimo šiuo sportu.

"Mūsų sezonas - vasarą. Poilsiautojai iš Palangos, išvydę reklamas, atvyksta. Sulaukiame svečių ir iš sostinės. Šiomis dienomis skambina ir klausia, ar nebus rungtynių, tačiau buvo karantinas ir esame smarkiai paveikti", - atviravo Kretingos motobolo klubo vadovas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder