Mindaugas Stašys vaikystėje svajojo būti... lenktynininku

Mindaugas Stašys vaikystėje svajojo būti... lenktynininku

Turbūt kiekvienas iš mūsų pamena gražias vaikystės svajones ir įsivaizduojamą savo ateities profesiją. Berniukų svajonės liejosi nuo policininko, karininko, gydytojo iki lenktynininko ar net kosmonauto, o mergaitės užaugusios svajojo tapti kirpėjomis, pardavėjomis ar net grožio deivėmis.

Šįkart "Savaitės ekspreso" rubrikoje "Vaikystėje aš svajojau būti..." kalbiname dukart Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempioną, dukart Klaipėdos universiteto ekipą į Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) finalą atvedusį trenerį Mindaugą Stašį.

Jam prieš kelerius metus du sezonus teko vilkėti ir Klaipėdos "Neptūno" ekipos marškinėlius, o šį sezoną klaipėdietis atstovauja NKL "Telšių" ekipai, taip pat dar Klaipėdos krepšinio mokykloje treniruoja ir jaunąją Klaipėdos krepšininkų kartą.

Įkvėpė Michaelis Šumacheris

"Aš nuo pat vaikystės mėgau sportinius automobilius. Pamenu, jog dienų dienas stebėdavau F-1 lenktynės,žavėdavausi Michaelio Šumacherio talentu. Buvo sunku suvokti kaip taip techniškai ir sumaniai net per lietų ir slidžią dangą galima valdyti galingą sportinį bolidą", - sakė 34-erių krepšininkas.

Anot M. Stašio, M. Šumacheris žavėjo daugelį jo kartos sportu ir lenktynėmis besidominčių žmonių.

"Iki nelemtos traumos M. Šumacheris buvo neeilinis lenktynininkas. Tiesiog stebėdavau F-1 lenktynes ir kaifuodavau. Šio lenktynininko pavardė iškart asocijuojasi su puikiu vairuotoju. Tarsi tai sinonimai", - savo įžvalgomis dalijosi M. Stašys.

Mindaugas Stašys ant triratuko. Asmeninio archyvo nuotr.

Jis pasakojo ir tai, kad vaikystėje visada tėvų prašydavo pasivažinėti mokamomis vaikiškomis mašinėlėmis, kurių šiltuoju sezono metu galėdavai aptikti parkuose ar šalia "Vaikų pasaulio" esančios parduotuvės.

"Man tai buvo tikra pramoga. Automobiliai lyg magnetas mane traukė nuo mažų dienų", - šypsodamasis akcentavo M. Stašys.

Stabdė pareigūnai

Dėl šios savo vaikystės aistros M. Stašys labai mėgsta greitį ir kartkartėmis neišvengia susidūrimų su pareigūnais.

"Vairuoju "Mercedes-Benz" CLS klasės automobilį. Man sudėtinga mieste važiuoti 50 km/h greičiu. Būna, kas spusteliu greičio pedalą ir dėl to pareigūnams tenka mokėti baudas. Mėgstu palenktyniauti ir su draugais, ir šiaip su nepažįstamais žmonėmis", - sy šypsena veide prisipažino M. Stašys.

Jis pamena ir tokį įvykį, kai prieš kelerius metus greitį teko viršyti daugiau nei 50 km/h.

"Jei tiksliai, viršijau 51 km/h greitį. Tačiau yra kelių kilometrų paklaida ir vairavimo teisių neatėmė. Tuomet dar buvo litai, teko pareigūnams sumokėti 80 litų baudą", - sakė greitį ir adrenaliną mėgstantis krepšininkas.

"Pamenu, kad tėvukas skubėjo į Palangos oro uostą, vėlavo, tad aš jam sakau, nesijaudink, tuoj nuvešiu, spėsime. Nepastebėjau, kad krūmuose ir tarp medžių pasislėpę stovi pareigūnai ir buvau sustabdytas", - ne itin malonų incidentą prisiminė M. Stašys.

Jis teigė, kad mėgsta su draugais palenktyniauti ir kartingų trasoje.

"Dažnai vasarą, kai draugai grįžta iš užsienio, susiburiame ir vykstame palenktyniauti su kartingais. Azartiška ir daug adrenalino kelianti pramoga. Sportininkai visada mėgsta laimėti, tad emocijų ir azarto tikrai netrūksta. Esu ne kartą laimėjęs, esu likęs ir antras. Visko pasitaiko", - teigė krepšininkas.

Užaugo Mogiliovo rajone

M. Stašys sakė, jog vaikystėje nebuvo išdykęs ar šposus krėsti linkęs vaikas. Jis visą energiją išliedavo sportuodamas.

"Vaikystėje buvau ramus vaikas. Dabar esu labiau išdykęs nei vaikystėje, - šyptelėjo klaipėdietis. - Gyvenau Mogiliovo rajone. Vasaros dienas ir savaitgalius nuo ryto iki vakaro leisdavau kieme sportuodamas - žaisdavome arba futbolą, arba krepšinį. Kasdien po mokyklos taip pat skubėdavau į kiemą žaisti su draugais. Taip mano svajonę apie lenktynininko profesiją pakeitė noras tapti krepšininku. To atkakliai siekiau ir pasiekiau. Reikia ne tik norėti, svajoti, bet ir kantriai dirbti. Tik tada svajonės gali virsti realybe", - pabrėžė dabar krepšinio pasaulyje žinomas žaidėjas ir treneris.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder