„Maisto kelionės“: Šokoladinis pyragaitis "Lava cake"

„Maisto kelionės“: Šokoladinis pyragaitis "Lava cake"

Šis desertas gali būti pavadinamas tikrų tikriausia bomba dėl kelių priežasčių. Visu pirma, jo tobulas skonis, be to - tai yra tikrų tikriausia kalorijų bomba. Bet juk tikras desertas ir turi būti nuodėmingas, tiesa?

Labai dažnai pasitaikantis scenarijus, kai svečiai jau pavalgę ir laimingi, tačiau, rodos, trūksta kažkokio saldumo. Ne bėda - keli kiaušiniai ir sviestas iš šaldytuvo, šiek tiek miltų ir cukraus iš spintelės bei plytelė šokolado. Viskas susimakaluoja ir per 15 minučių šilti šokoladiniai pyragaičiai su skystu šokoladiniu vidumi jau lėkštėse. Žinoma, jei dar atrandu užsilikusių ledų - visiškas rojus!

Šiltas, lipnus ir labai nuodėmingas. Tobulo skonio desertas.

Ingredientai (6 porcijoms)

100 g šokolado
150 g cukraus
3 kiaušiniai
50 g miltų
100 g sviesto
žiupsnelis cukraus pudros papuošimui
Inde išplakame cukrų su kiaušiniais. Kai cukraus grūdelių beveik nematyti - supilame miltus ir plakame dar kelias minutes.
Garų vonelėje ištirpiname sviestą su šokoladu. Gautai masei leidžiame kelias minutes atvėsti. Pravėsusią masę lengva srovele supilame į kiaušinių ir cukraus mišinį. Pildami nuolat plakame.
Sviestu ištepame kepimo formeles ir supilame gautą pyragėlių tešlą.
Formeles sudedame ant kepimo skardos ir kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 12 minučių.
Kai pyragėliai iškepa, peiliu apipjauname aplink kraštą, kad tešla atkibtų nuo formelės ir pyragėlį išverčiame į serviravimo lėkštę.
Apibarstome cukraus pudra ir patiekiame su ledais ar šerbetu.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder