"Maisto kelionės": Benedikto kiaušiniai

"Maisto kelionės": Benedikto kiaušiniai

Gardžių paties išbandytų patiekalų receptais su "Savaitės ekspreso" skaitytojais dalijasi tinklaraščio "Maisto kelionės" autorius Marius.

Benedikto kiaušiniai

Benedikto kiaušiniai - populiarus vėlyvųjų savaitgalio pusryčių patiekalas, kilęs iš Jungtinių Amerikos Valstijų XIX amžiaus viduryje arba pabaigoje (nelygu kuria kilmės versija patikėsime). Bet kokiu atveju tai yra gana sudėtingas receptas, reikalaujantis kelių mažų gudrybių, bet jas perpratus neturėtų kilti problemų ruošiant šį patiekalą.

Šis patiekalas - vėlyvųjų pusryčių karalius.

Ingredientai (2 porcijoms)

4 kiaušiniai (papildomai 2 tryniai padažui)

4 juostelės rūkytos šoninės

2 mėgstamos bandelės

130 g ištirpinto sviesto

1 šaukštas baltojo vyno acto

pora lašų citrinos sulčių

druskos ir pipirų

pora šaukštų obuolių ar vyno acto virimui

Pirmiausia išsikepame kiaulienos šoninę ir paliekame ant virtuvinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.

Užverdame puode vandenį. Ant puodo su verdančiu vandeniu pastatome dubenį, kuriame gaminsime padažą. Svarbu, kad dubuo nesiliestų su verdančiu vandeniu, nes padažas gali pervirti. Taip pat sumažiname kaitrą iki minimalios. Į paruoštą vonelę dedame 2 kiaušinių trynius, porą lašų citrinos sulčių, šaukštą baltojo vyno acto ir šiek tiek druskos, pipirų. Nuolat maišome ir palengva pilame ištirpintą sviestą, kol padažas sutirštėja (nepervirkite, nes bus kiaušinienė).

Pasiruošiame kiaušinius. Į puodą su verdančiu vandeniu pilame 2 šaukštus obuolių ar vyno acto ir šaukštu ar šluotele padarome vandens sūkurį. Sumažiname kaitrą ir palaukiame, kol vanduo nustos burbuliuoti. Tuomet pats laikas atsargiai įmušti kiaušinius į vandenį (mušant kiaušinius paleiskite juos kuo arčiau vandens paviršiaus). Juos verdame 2-3 minutes ir ištraukę padedame ant popierinio ar virtuvinio rankšluosčio, kad nusausėtų.

Galiausiai pasiskrudiname perpjautas bandeles, ant kiekvienos pusės dedame po juostelę (ar kelias) keptos šoninės, be lukšto virtą kiaušinį ir didelį šaukštą padažo (jei padažas truputį atvėsęs ir pastingęs, įpilame kelis lašus vandens ir išmaišome). Ant viršaus pabarstome šiek tiek pipirų, smulkiai pjaustytų laiškinių česnakų ar svogūnų laiškų. Benedikto kiaušiniai paruošti.

Tradiciškai šis patiekalas patiekiamas ant English muffin bandelėmis, tačiau neradus tokių, puikiai tiks ir kitos mėgstamos bandelės.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder