Kristina Griniūtė: "Kelyje tikslo link svarbiausia - nepasiduoti"

Kristina Griniūtė: "Kelyje tikslo link svarbiausia - nepasiduoti"

"Visada galima būti geriausia savo paties versija", - pabrėžia anksčiau fitneso (kūno rengybos) varžybose jėgas išbandžiusi, o pastaruosius penkerius metus asmenine trenere Klaipėdoje dirbanti Kristina Griniūtė.

Reabilitacijos krypties studijas baigusi ir kineziterapeutės kvalifikaciją įgijusi klaipėdietė pati sportuoja jau 16 metų ir puikiai žino daugelį sporto subtilybių.

"Anksčiau dalyvavau fitneso varžybose, kad galėčiau suprasti, ką žmogus jaučia, kai reikia laikytis griežto mitybos ir sporto režimo. Labai svarbus trenerio ir kliento tarpusavio ryšys, trenerio empatija ir supratingumas, tada ir tikslo siekimas tampa lengvesnis", - pabrėžia specialistė.

Ji pastebi, kad dažnai žmonėms trūksta motyvacijos pradėti sportuoti, kadangi žmonės nedrįsta išeiti iš savo komforto zonos, juos vis kažkas stabdo, atsiranda pasiteisinimų.

"Aš tokiais atvejais visada sakau: svarbiausia suprasti ir įvardinti, kam jums to reikia, mintyse įsivaizduoti galutinį rezultatą ir tada bus lengviau imtis veiksmų bei siekti rezultatų. Tačiau bent jau pradžioje reikėtų susirasti tikrai gerą specialistą, kuris parodytų teisingą kelią. Nesirinkite pirmo pasitaikiusio trenerio, pasidomėkite atsiliepimais, kokį jis yra įgijęs išsilavinimą, ir panašiai. Pradėjus sportuoti ir nežinant, kaip tai taisyklingai daryti, galima prisidaryti daugiau žalos negu naudos. Labai svarbu taisyklinga pratimų atlikimo technika, kvėpavimas, į ką dauguma, kad ir kaip bebūtų gaila, nelabai kreipia dėmesio", - akcentuoja atletiška klaipėdietė.

K. Griniūtė pastebi, kad dėl įtempto gyvenimo ritmo, patiriamo streso, ilgo sėdėjimo prie kompiuterio kyla įvairių sveikatos problemų: netaisyklinga laikysena, nugaros skausmai, traumos.

"Sportas turėtų būti geros savijautos, taisyklingos laikysenos, gražių proporcijų ir kūno funkcionalumo siekiamybė", - akcentuoja K. Griniūtė.

Kristinos Griniūtės sporto patarimai


1. Būtinai išmokite taisyklingos pratimų atlikimo technikos ir taisyklingo kvėpavimo. Kvėpavimas sportuojant yra labai svarbus. Pirmiausia, tinkamas deguonies kiekis organizme leidžia pasiekti optimalių rezultatų. Antra - esant fizinėms perkrovoms yra privalu kvėpuoti teisingai, nes kitu atveju organizme gali atsirasti patologijų. Kalbant paprasčiau: neteisingai kvėpuodami ir netaisyklingai atlikdami pratimus, ne tik negalėsite sportuoti maksimaliai efektyviai, tačiau galite pakenkti savo sveikatai.
2. Prieš treniruotę atlikite apšilimą, kad suaktyvintumėte širdies ir kraujagyslių sistemos funkcijas bei paruoštumėte organizmą tolesnei fizinei veiklai. Tai galėtų būti 5-7 min. apšilimas ant kardiotreniruoklio, dinaminiai apšilimo pratimai sąnariams ir raumenims.
3. Reikėtų nepamiršti mobilumo pratimų - jie ne tik padeda atkurti raumenų disbalansą, bet ir sumažina traumų riziką. Atliekant juos kūnas tampa paslankesnis ir galima atlikti didesnės amplitudės judesius. Kuo mes esame mobilesni, tuo saugiau ir naudingiau galime išnaudoti savo judėjimo potencialą kasdieninėje veikloje, sporte.
4. Treniruotės pabaigoje būtinai atlikite tempimo pratimus. Jie padidina lankstumą bei sąnarių judesių amplitudę, padeda atsipalaiduoti.

 

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder