Klaipėdietė Paulina Jočytė - gracija, plastiškumas ir disciplina

Klaipėdietė Paulina Jočytė - gracija, plastiškumas ir disciplina

"Neapsakomas jausmas atstovauti savo gimtajai šaliai - Lietuvai. Tai įpareigoja, bet sykiu ir įkvepia pasirodyti geriau, kaip tik įmanoma. Norisi, kad pagarbiai skambėtų Lietuvos vardas", - "Savaitės ekspresui" pasakojo lapkričio pabaigoje į Kijeve (Ukraina) vyksiantį Europos meninės gimnastikos čempionatą iškeliausianti klaipėdietė Paulina Jočytė.

15-metė Klaipėdos "Viesulo" sporto centro auklėtinė jau puikiai žino, ką reiškia Lietuvos rinktinės gretose dalyvauti aukščiausio lygio varžybose - praėjusiais metais P. Jočytė atstovavo mūsų šaliai Europos jaunimo čempionate Baku (Azerbaidžanas) ir pasaulio čempionate Maskvoje (Rusija).

"Nepamiršiu tos akimirkos, kai po pasirodymo Europos čempionate Baku visos rinktinės narės susikabinome rankomis, užsimerkėme ir laukėme komisijos verdikto. Net sunku žodžiais nupasakoti, kaip mes visos klykėme ir džiaugiamės, kai sužinojome, kad patekome į finalinį etapą tarp šešių geriausiųjų. Pasaulio čempionate Maskvoje nedaug trūko iki medalių - atliekant pratimą su kaspinais buvo iškovota penktoji vieta", - sakė P. Jočytė.

Keliauja po pasaulį

"Paulina - labai darbšti ir paklusni sportininkė. Džiugina tai, kad ji labai sąžininga pati sau, tai mums padeda pasiekti gerų rezultatų. Labai malonu dirbti, kai mergaitė yra protinga ir atsakinga", - savo aulėtine pasidžiaugė "Viesulo" sporto centro meninės gimnastikos trenerės Viktorija Petrova, Valentina Bagrijeva ir choreografe? Natalija Jakovleva.

Jos pastarosiomis dienomis intensyviai dirba, kad iki Europos čempionato maksimaliai nušlifuotų savo pasirodymo programą.

"Kadangi karantinas, tad teko pakovoti, kad mums skirtų sporto salę ir galėtume saugiai treniruotis. Juk siaučia koronavirusas, tad privalau labai saugotis, kad, neduok Dieve, neužsikrėsčiau ir nenuvilčiau komandos. Žinoma, kad tos kaukės, nuolatinis dezinfekcinio skysčio naudojimas ir atstumų laikymas šiek tiek erzina, bet privalome prisitaikyti prie esamos situacijos. Juk gyvename tokiais laikais... Esu atsakinga ne tik prieš save, bet ir prieš visą Lietuvos komandą. Mes prieš pat išvyką į Kijevą turėsime atlikti koronaviruso testus", - pabrėžė P. Jocytė.

Daugkartinė Lietuvos meninės gimnastikos vaikų, jaunučių, jaunių ir jaunimo amžiaus grupių laureatė nuolat Klaipėdos vardą garsina ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų.

"Kažkada su mama bandėme skaičiuoti, kiek esu aplankiusi pasaulio šalių, bet taip ir pasimetėme skaičiuose. Esu atstovavusi Lietuvai Izraelyje, Portugalijoje, Jungtiniuose Arabų Emyratuose, Maltoje, Bulgarijoje, Vengrijoje, Ukrainoje, Baltarusijoje, Azerbaidžane, Rusijoje, Lenkijoje, Latvijoje, Estijoje, Čekijoje... Sunku prisiminti visas šalis. Kai kuriose buvau ir po kelis kartus", - sakė tituluotoji sportininkė.

Svajoja apie odontologijos kabinetą

"Man meninė gimnastika asocijuojasi su gracija, plastiškumu ir, žinoma, disciplina. Būna, kad mokykloje mokytojai kitiems mane rodo kaip pavyzdį, nes esu disciplinuota. Tai išugdyti padeda sportas. Kasdien treniruojamės po tris su puse valandos, o šeštadieniais - po keturias valandas. Vasaromis dar daugiau, kadangi vyksta ir po dvi treniruotes. Taigi laiko laisvalaikiui ar širdies reikalams kol kas nelieka. Tai palauks, dabar svarbiausia - sportas ir pergalės", - akcentavo mergina.

Paulina meninę gimnastiką pradėjo lankyti dar nesulaukusį trejų metukų. Iš pradžių treniruotes lankė pas trenerę Rasą Vaserienę.

Paulina Jočytė su savo trenerėmis Viktorija Petrova ir Valentina Bagrijeva bei atsargine Lietuvos rinktinės į Europos čempionatą nare klaipėdiete Maja Gaiduk.

"Šiuo sportu mane sužavėjo kaimynė. Ji lankė meninės gimnastikos treniruotes, o mes su mama ateidavome jos palaikyti į varžybas. Taip vieną dieną ir aš pradėjau lankyti meninę gimnastiką ir su šiuo sportu jau draugauju beveik 13 metų. Tiesa, kai man buvo šešeri, vieną akimirką norėjau mesti visus sportus, tačau tai buvo tik trumpos abejonės, nieko daugiau. Kol kas savo kasdienybės be sporto net neįsivaizduoju", - sakė P. Jočytė.

Ji mokosi Klaipėdos licėjaus pirmoje paruošiamojoje tarptautinio bakalauriato klasėje.

"Mėgstamiausios - biologijos ir chemijos pamokos. Nors dėl varžybų, būna, kad praleidžiu pamokų, tačiau grįžusi tuoj pat stengiuosi pasivyti klasiokus", - sakė sportininkė.

Pasiteiravus, ar ji pamąsto, kokia specialiste save įsivaizduoja po kelerių ar keliolikos metų, Paulina nė kiek nesusimąsčiusi atsako: "Noriu būti odontologe ir turėti savo kabinetą. Apie tai svajoju jau nuo mažų dienų. Kiti vaikai bijodavo eiti pas dantistą, o man visada būdavo įdomu, įdėmiai apžiūrinėdavau visą jų techniką. Galbūt tai yra ir dėl to, kad mano krikšto tėvai - odontologai", - teigė P. Jočytė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder