Iš koralų pastatytas miestas, kuriame  moterų nepamatysi

Iš koralų pastatytas miestas, kuriame moterų nepamatysi

Išsiilgusiems kelionių šį sykį - Lietuvos Kolumbu tituluojamo Dano Pankevičiaus fotoreportažas iš Sudano miesto Suakino, kuriame jis lankėsi dar tada, kai apie COVID-19 pasaulyje niekas nieko nebuvo girdėjęs.

"Štai taip gyvena žmonės pajūrio mieste Suakine, Sudane. Daug nerašysiu, viskas atsispindi nuotraukose", - nedaugžodžiauja keliautojas.

Suakinas yra uostamiestis Šiaurės rytų Sudane, Raudonosios jūros vakarinėje pakrantėje. Anksčiau buvo pagrindinis regiono uostas, tačiau dabar likęs antraeilis.

Pasak D. Pankevičiaus, Suakino miestas buvo pastatytas iš koralų. Deja, dabar apleistas, neprižiūrimas.

"O kadaise jis klestėjo, vyko prekyba, iš uosto buvo siunčiami vergai laivais į Egiptą ir Saudo Arabiją", - pasakoja keliautojas.

Kai D. Pankevičius lankėsi šiame mieste, Sudano valdžia ką tik buvo sutikusi 99 metams išnuomoti dalį miesto Turkijai.

"Turkai planuoja atstatyti miestą ir įkurti uostą savo kariniams ir civiliniams laivams", - rašė D. Pankevičius. Būtų įdomu pamatyti, ar šiuo metu jau yra nors kokių pokyčių. "O keisčiausia buvo tai, kad ten nesutikau nė vienos moters. Kur jos? Dar mačiau ten dirbančius kalinius, kurie buvo surakinti grandinėmis. Neįprastas vaizdas... " - prisiminimais dalijasi D. Pankevičius.

"Savaitės ekspreso" inf.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder