Hedonistinė puota moterims

Hedonistinė puota moterims

Nėra didesnio malonumo, kaip šiltą vasaros vakarą jausti tarp pirštų slystantį šilką ir uosti parfumerijos genijų sukurtus subtilius aromatus. Tokią hedonistinę puotą klaipėdietėms padovanojo neseniai duris atvėrusi "S&S Artel" studija.

Studijos kūrėja Saulenė Skublickienė, daugiau kaip du dešimtmečius kurianti drabužius pagal individualius užsakymus, į naująją studiją suvežė šilko audinius iš keturių parduotuvių, kad kvapų ir šilko vakaro dalyvėms parodytų šio nuostabaus audinio grožį, atskleistų jo subtilybes, įvairovę ir tendencijas.

"Ar teko girdėti posakį "Turėti apstą rieškučiose"? Tai - apie šilką", - sako Saulenė ir suspaudžia į delną kelis metrus geltono audinio, spindinčio tarsi saulė. Drabužių kūrėja pasakoja, kad šis šilko apstas nuaustas iš šilko siūlų, kuriuos sukūrė nuostabūs šilkverpiai.

"Šilkverpis - tai daugiausiai Kinijoje paplitęs drugelis, kuris gimsta šilko pataluose. Tuos patalus tūnodama kokokne ir maitindamasi šilkmedžio lapais audžia drugio lerva. Viename kokone ji pagamina apie tris tūkstančius metrų nepertraukiamo siūlo, kurio gija yra tvirtesnė už plieną", - stulbinamus faktus apie šilką pateikė S. Skublickienė.

Vakaro dalyvėms dizainerė papasakojo ir apie šiuolaikinės tekstilės technologijas, kurios padeda šilką sujungti su kitais audiniais ir išgauti įvairiausias formas, tekstūras, savybes. "Su linu sumaišytas šilkas pasižymi standumu, tampa ne toks glamžus, su vilna sumaišytas šilkas suteikia audiniui malonaus glotnumo. Yra net audinys iš šilko ir tekstilės atliekų", - demonstravo "S&S Artel" kūrėja.

Šventę akims vakaro metu darniai papildė nosies malonumai. Žinoma parfumerijos ekspertė ir vadybininkė Edita Vigelytė susirinkusioms damoms pristatė naujausią, vasarai skirtą Aisčio Mickevičiaus mini kolekciją "White Alchemist". Ši kolekcija, anot E. Vigelytės, puikiai atspindi naujausias parfumerijos tendencijas.

"Iš mados traukiasi sunkūs, klampūs, sudėtingi kvapai. Juos keičia lengvi, paprasti ir aiškūs aromatai, kuriuose dominuoja viena nata. A. Mickevičiaus vasaros kolekcijoje - trys aromatai: "Lilac", dedikuotas Rygai, kuri kvapniausia būna pavasarį, kai žydi alyvos, "Angelica" - subtilus žolinis kvapas, kuriame dominuoja šventgaršvės akordas, "Neroli" kvepia apelsinų žiedais ir patiks visiems Italijos gerbėjams", - įsitikinusi parfumerijos žinovė.

Smalsioms vakaro dalyvėms E. Vigelytė pademonstravo ir kitus, itin retus, mažais tiražais išleidžiamus, įdomiausių Europos parfumerių ir parfumerijos namų "Tauer Parfumes", DFG 1924, "Isabey / Paris", "Parfums de Nicolai" kūrinius.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder