Benediktas Mickus apie pergalių alkį, laisvalaikį ir svajones

Benediktas Mickus apie pergalių alkį, laisvalaikį ir svajones

"Atsiduok visu 100 procentų", - tokiu šūkiu vadovaujasi daugiau nei 20 pasaulio šalių su varžybomis apkeliavęs ir tiek Lietuvos, tiek tarptautinėse varžybose per 200 medalių ir apie 30 taurių iškovojęs Klaipėdos lengvaatletis Benediktas Mickus.

Ir išties toks talentingo ir sportiško vaikino požiūris į sportą pasiteisina - iškovota daug skambių pergalių, gerinta įvairių tiek Klaipėdos miesto, tiek Lietuvos, tiek tarptautinių varžybų rekordų, nuolat jauno vaikino nuotraukos su aukso medaliais mirga dienraščių ir interneto portalų sporto skiltyse.

Taigi, "Savaitės ekspresas" nusprendė pakalbinti ir labiau pasidomėti šio 23 metų Klaipėdos lengvosios atletikos mokyklos auklėtinio sportiniu ir asmeniniu gyvenimu.

Benediktai, prisimink, kelerių metukų ir kaip atsidūrei pirmoje lengvosios atletikos treniruotėje?

Pirmosios treniruotės prasidėjo 5-oje klasėje, kai pradėjau mokytis dabartinėje Gedminų progimnazijoje. Mane pakvietė dabartinis mano treneris Mindaugas Krakys. Iš pradžių treniruočių lankyti nenorėjau, kadangi bėgimas neatrodė įdomu, bet laikui bėgant šis sportas pradėjo patikti. Treniruotėse susipažinau su nuostabiais žmonėmis, su kuriais bendrauju iki šiol, todėl tai dar labiau skatina lankyti treniruotes.

Kada prasidėjo pirmosios pergalės?

Pirmasis mano bronzinis medalis buvo iškovotas 2008 metais Lietuvos vaikų čempionate. Netrukus pradėjau skinti ir aukso medalius. Dabar namuose jau turiu per 200 medalių. Kai paklausėte apie iškovotų medalių kiekį, namuose juos teko perskaičiuoti (juokiasi-aut. past.), kadangi kas savaitgalį medalių vis pasipildo. Naujos pergalės skatina nesustoti ir vis judėti į priekį.

Džiaugiuosi, kad nuo pirmų dienų mane treniruoja Klaipėdos lengvosios atletikos mokyklos treneris Mindaugas Krakys. Jei ne jis, nemanau, kad būčiau tiek ilgai sportavęs. Jis sudarė visas sąlygas, kad mes, sportininkai, tobulėtume ir dalyvautumėme įvairiose užsienio varžybose.

Treneris visada pabrėžia užsispyrimą ir siekį nugalėti. Per ilgus metus buvo visko: pykčių, noro mesti sportą, bet nepasidavėme ir toliau stengiamės dirbti kartu ir siekti aukštų rezultatų. Dabar mūsų tikslas - kuo geriau pasirodyti Europoje.

Kokios lengvosios atletikos rungtys tavo pačios mėgstamiausios?

Man patinka greitos rungtys. Iš bėgimo rungčių mėgstu distancijas nuo 100 iki 1 500 metrų. Taip pat įdomios yra ir techninės rungtys - šuolis į tolį ar šuolis su kartimi. Bet pačios mėgstamiausios yra 400 ir 800 metrų bėgimas.

"Man itin svarbu atstovauti Lietuvai", - pabrėžė lengvaatletis. Šalia jo stovi treneris Mindaugas Krakys.

Kuri sporto pergalė tau yra pati svarbiausia ir reikšmingiausia?

Man visos pergalės yra svarbios, bet reikšmingiausia - 2013 metais iškovotas auksas Europos olimpiniame festivalyje.

Išvardink daugiau savo iškovotų itin svarbių savo laimėjimų.

Dalyvavau visuose jaunimo Europos ir pasaulio čempionatuose, ten neiškovojau medalių, bet man itin svarbu buvo patekti ir atstovauti Lietuvai. Baltijos šalių čempionu tapau 3 kartus iš eilės, dalyvavau Europos komandiniuose čempionatuose, pasaulio studentų universiadoje, Europos kroso čempionatuose. Lietuvos čempionatai yra svarbiausi startai Lietuvoje. Lietuvos čempionu ir prizininku tapau visose amžiaus grupėse, o Lietuvos suaugusiųjų čempionu tapau jau 11 kartų.

Man priklauso 16-mečių 600 metrų Lietuvos rekordas uždarose patalpose. Taip pat Klaipėdos 400, 600 ir 800 metrų bėgimo rungčių uždarose patalpose bei 400 metrų stadione rekordai.


Ką dar veiki be sporto?

Šiais metais Klaipėdos universitete baigiau kūno kultūros ir sporto pedagogikos studijas. Šiuo metu ieškau darbo ir mėgaujuosi paskutinėmis vasaros dienomis.

Kaip leidi laisvalaikį?

Kadangi esu sportininkas, mano didžiąją dalį laisvalaikio užima sportas. Mėgstu važinėti dviračiu, vaikščioti, patinka keliauti, būti gamtoje, iškylauti. Taip pat domiuosi kitomis sporto šakomis, žiūriu įvairias sporto varžybas.

Ar turi širdies draugę? O galbūt sporto sirgalės dar turi galimybių ją užkariauti?

Mano širdis kol kas laisva.

Gal kažką kolekcionuoji ar turi kažkokių neįprastų pomėgių?

Taip, kolekcionuoju ant marškinėlių prisegtus numerius, su kuriais reikia bėgti varžybose.

Kokia tavo su sportu susijusi svajonė?

Visada svajojau patekti į olimpines žaidynes, tačiau dabar tikslas yra patekti į Europos čempionatą. Konkurencija yra milžiniška, todėl svajoju realistiškai. Dar viena svajonė yra tapti lengvosios atletikos treneriu.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder