Aurimas Mockus keliauja Camino Lituano keliu

Aurimas Mockus keliauja Camino Lituano keliu

Klaipėdietis Aurimas Mockus šią savaitę iškeliavo Camino Lituano keliu. Iškeliavo ne vienas, kartu pasiėmė ir augintinę Pūkę. Tiesa, jau po kelių dienų pripažino, kad visgi nešti ir taip nelengvoje kuprinėje dar papildomus 3 kilogramus - tiek maždaug sveria kalytė - nėra taip lengva.

"Kadangi šiemet vargiai toli galėsime iškeliauti, manau, pats metas pakeliauti po Lietuvą. Nuo pat Camino Lituano kelio atsiradimo pradžios žinojau, kad aš rasiu laiko jam.

Tik šio įvykio labai "nestrošijau", kadangi žinojau, kad savo gimtojoje šalyje - Lietuvoje - nueiti tuos 500 km tikrai neturėtų būti labai sudėtinga, o ir metų laiką norėjau tam rasti ypatingą.

Manau, jog būtent šis laikas - pavasario ir vasaros sandūra, yra pats ypatingiausias mūsų atšiauriame krašte. Būtent dabar mūsų gamta spinduliuoja didžiausia energija bei gyvybe, todėl manau, kad nuostabesnio laiko visa tai pajausti tiesiog jau būti nebegali", - sako A. Mockus.

 

 

Ne vieną piligriminę kelionę pėsčiomis užsienio šalyse jau įveikęs Aurimas Mockus šį sykį kartu pasiėmė ir augintinę Pūkę.

Kai su juo susisiekėme praėjus vos kelioms dienoms nuo kelionės pradžios, klaipėdietis pasakojo jau patyręs daug smagių netikėtumų.

"Atrodo, Lietuvoje trys milijonai gyventojų, tūkstančiai kelių, o eidamas kaimo keliuku netikėtai sutinki pažįstamą... Fantastika. Mano tikslas - ne tik praeiti šiuo keliu, bet ir kad kuo daugiau žmonių apie jį išgirstų. Kiekvieną dieną gaunu didžiulį pliūpsnį įspūdžių - Lietuvos vaizdai šiuo metų laiku tikrai užburiantys ir svaiginantys", - pasakojo Aurimas.

Šis klaipėdiečio žygis bus skirtas visiems geros valios žmonėms, kurie karantino laikotarpiu aukojosi visų kitų labui ir padėjo kovoti su pandemija.

Camino Lituano - tai lietuviškoji Camino de Santiago kelio Ispanijoje versija. 500 kilometrų besidriekiantis šiuolaikinis piligrimų kelias tęsiasi nuo Žagarės iki Lazdijų ir prisijungia prie Europos tarptautinio šv. Jokūbo kelių tinklo.

Kelias veda per kultūrinius, religinius, istorinius, gamtos objektus. Etapų stotelėse piligrimų ir žygeivių patogumui veikia maitinimo įstaigos, nurodytos galimos nakvynės vietos ir kita reikalinga infrastruktūra.

 

 

"Tradiciškai prieš kelionės pradžią nuvykome prie keliautojo Antano Poškos paminklo patrinti motociklo priekinio žibinto (legenda byloja, kad tai padarius kelionėje gerai seksis). O pakeliui į Žagarę, Kretingoje, aplankiau mūsų gerą šeimos bičiulį, pranciškonų vienuolį br. Rolandą. Jis prieš kelionę mane dar ir palaimino", - pasakojo Aurimas.

Skaičiuojama, kad pėsčiomis šį maršrutą galima įveikti per 20 dienų.

Kaip klaipėdiečiui A. Mockui sekėsi keliauti Camino Lituano keliu, išsamiau skaitykite kituose "Savaitės ekspreso" numeriuose.

 

 

Klaipėdietis keliaudamas daug fotografuoja ir smagiais pasakojimais bei vaizdais dalijasi socialiniuose tinkluose.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder