Atostogos Lietuvoje. Kurias vietas norėtumėte aplankyti?

Atostogos Lietuvoje. Kurias vietas norėtumėte aplankyti?

Nors valdžia karantino sąlygas pamažu švelnina ir suteikia galimybę gyventojams po šalį keliauti laisviau, vis dažniau pasigirsta kalbų, kad šiais metais dėl koronaviruso grėsmės tautiečiams teks pamiršti atostogas užsienyje ir laiką leisti gimtojoje šalyje.

Ar Klaipėdos gyventojai savo planuose turi tik Kuršių neriją? Apklausa parodė, kad šio krašto žmonės su malonumu aplankytų tas Lietuvos vietas, kuriose dar nebuvo ar buvo labai seniai. Kai kurie mano, kad būtent šiais metais aplankyti nematytas šalies vietas būtų netgi pravartu, nes taip būtų prisidedama ir prie vietos verslo išgyvenimo.

Sigutis Jačėnas, aktorius, režisierius

Aš čia gyvenu, čia ir būsiu. Aš laukiu, kada atpalaiduos keltą, kad galėčiau persikelti į Smiltynę.

Tai mano mylimiausia Kuršių nerijos vieta. Iki jos man ne taip toli, todėl nemetu kelio dėl takelio (juokiasi - aut. past.). Yra pagundų nuvykti kažkur - yra apžvalgos takų, ratų, pilių. Tai būtų įdomu. Bet tam reikia susiruošti.

Dabar tiesiog laukiu, kada atidarys kelią į Smiltynę. Vasarą į Smiltynę persikeliu kiekvieną mielą dieną. Dabar sugriuvo mano gyvenimas.

Rimantas Juška, „Klaipėdos Smeltės“ generalinis direktorius

Vadovaujuosi filosofija, kad kol yra galimybė, reikia keliauti į toliausius pasaulio kraštus, o visą artimą pasaulį pamatysime tada, kai bus kitas amžius ir galimybės.

Jeigu šįmet išvykti kažkur toliau nepavyks, o akivaizdu, kad taip ir nutiks, su šeima laiką praleisime savo mieste Klaipėdoje. Bent artimiausiame dešimtmetyje galimybės atostogauti Lietuvoje net nesvarstėme.

Agnė Kišonaitė, menininkė

Paprastai su šeima visas vasaras leidžiame Klaipėdoje. Šaltuoju sezono laiku būname Vilniuje.

Labai myliu Smiltynę. Joje labiausiai patinka birus smėlis, švarus vanduo. Žavi tai, kad iš senamiesčio gali pėsčiomis nueiti iki jūros. Romantiką kelia keltas, žuvėdros. Man visa tai labai patinka. Vasarą susiorganizuojame dienos išvykas į Juodkrantę, nuvažiuojame į Nidą. Labai mylime Druskininkus.

Kone kiekvieną žiemą aplankome šį miestą, nuvykstame į Anykščius, Birštoną. Aplankome Kauną, kai vyksta įdomesnės parodos. Dabar laukiame, kada užaugs vaikai. Tada tikrai aplankysime daugelį Lietuvos vietų.

Elida Mantulova, Tarybos narė

Iš tiesų norėčiau grįžti prie Žaliųjų ežerų Ignalinos rajone. Kai buvau vaikas, nelankiau mokyklos, mama kiekvieną vasarą ten nuveždavo.

Ten nesilankiau ilgą laiką. Kartu norėčiau aplankyti ir būtent tą Lietuvos pusę, lankytinas vietas. Įdomu, kaip viskas pasikeitė po daugelio metų. Labai panašu, kad šiais metais atostogas teks praleisti Lietuvoje.

Bet tai iš dalies yra sveikintina, nes reikia palaikyti vietos verslininkus, juk visi neabejotinai patirsime sunkumų.

Saulius Liekis, seniūnaitis

Su šeima nesame buvę tik kitoje Lietuvos pusėje. Būtų įdomu aplankyti Anykščius, Molėtų krašto ežerus. Savo krašte aplankome Ventę, Kintus. Bet negalėčiau išskirti vienos labiausiai patinkančios vietos. Vasarą planavome važiuoti Čekijos link pro Lenkiją. Laukiame, kaip viskas susiklostys. Bet labai panašu, kad teks atostogas praleisti Lietuvoje.

Tomas Kesminas, sporto klubo vadovas

Jeigu ne atostogos užsienyje, tai norėtume laiką praleisti Kuršių nerijoje, tikrai ne Druskininkuose.

Labai patinka Juodkrantė, Nida. Dažniausiai ten būname vasarą. Patinka smėlis, jūra, geras oras, ramybė, nėra sumaišties. Romantikos prideda pasivaikščiojimo takai. Pagalvojus apie tą kraštą iš karto atsiranda asociacijos su skania rūkyta žuvimi, kava.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder