K. Budrys: "Krepšininkai turėtų iškovoti olimpinius medalius"

K. Budrys: "Krepšininkai turėtų iškovoti olimpinius medalius"

Į Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių karštinę įsiliejęs ir prie TV ekranų atidžiai net naktį lietuvių pasirodymus stebintis Klaipėdos garbės pilietis, šeimų krepšinio turnyrų sumanytojas Kazimieras Budrys pasidžiaugė, kad mūsų šalies vyrų krepšinio rinktinė iškovojo antrąją iš eilės pergalę - 89:80 (13:16, 23:25, 29:13, 22:26) nugalėjo Nigerijos atstovus.

"Laikas stebėti rungtynes nepalankus, bet ko dėl krepšinio nepadarysi", - po bemiegės nakties "Vakarų ekspresui" sakė K. Budrys.

Jis dar prieš dvikovą su Nigerija viename renginyje sakė, kad lietuviai minėtosios šalies atstovus įveiks 10 taškų skirtumu.

"Beveik pataikiau, apsirikau tik vienu taškeliu", - šypsodamasis sakė klaipėdietis.

Dvikovoje su Nigerijos atstovais Lietuvos rinktinei Mantas Kalnietis (12 rez. perd.) ir Jonas Mačiulis pelnė po 21 tašką, Renaldas Seibutis - 12, Jonas Valančiūnas - 10, Domantas Sabonis ir Mindaugas Kuzminskas - po 8, Paulius Jankūnas - 7, Antanas Kavaliauskas - 2. Marius Grigonis ir Vaidas Kariniauskas taškų nepelnė, o Adas Juškevičius ir Robertas Javtokas nežaidė.

TIKĖJIMAS. Klaipėdos garbės pilietis, šeimų krepšinio turnyrų sumanytojas Kazimieras Budrys tiki, kad lietuviai krepšinio turnyro B grupėje gali būti neįveikiami.Redakcijos archyvo nuotr.

Nigerijos komandoje Ikė Diogu (Ike Diogu) surinko 19 taškų, Maiklas Umehas (Michael Umeh) - 17, Aladė Aminu (Alade Aminu) - 12.

Lietuviai laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 38:29.

"Lietuvių žaidimas dar banguotas, bet manau, kad su kiekvienomis rungtynėmis žaidimas tik gerės. Tikiu, kad dar labiau atsiskleis ir Jonas Valančiūnas. Rezervo dar tikrai yra. Lietuviams prognozuočiau olimpinius medalius, tačiau nedrįsčiau įvardinti medalių spalvos", - teigė K. Budrys.

Lietuvos krepšininkai Rio de Žaneire rugpjūčio 12 dieną (penktadienį) 4.30 val. (Lietuvos laiku) kovos su argentiniečiais, rugpjūčio 14 dieną (sekmadienį) 1 val. - su ispanais, o rugpjūčio 15 dieną (pirmadienį) 4.30 val. - su kroatais.

"Manau, kad esame pajėgūs įveikti visas šias komandas. Su ispanais bus sunku, kadangi jiems nebėra kur trauktis - reikia žūtbūt laimėti, bet mes turėtume atsilaikyti. Aš tuo tikiu", - pabrėžė klaipėdietis.

Olimpiniame krepšinio turnyre kovoja 12 rinktinių, suskirstytų į dvi grupes. Kovą atkrintamosiose varžybose tęs aštuonios komandos.

Šiandienos lietuvių startai Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse:

16.20 val. Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė (irklavimas, finalas);

16.40 val. Saulius Ritteris, Mindaugas Griškonis (irklavimas, finalas);

15.10 val. Armandas Kelmelis (irklavimas, pusfinaliai);

15.30 val. Lina Šaltytė (irklavimas, pusfinaliai);

17.45-18.30 val. Evaldas Petrauskas (boksas, iki 64 kg);

18.30-19.30 val. Eimantas Stanionis (boksas, iki 69 kg);

19 val. Simonas Bilis (plaukimas, 50 m laisvuoju stiliumi)

19-23.30 val. Gintarė Scheidt (buriavimas);

19.05-21.30 val. Juozas Bernotas (buriavimas)

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder