Klaipėdos liberalams - dar vienas mandatas

Klaipėdos liberalams - dar vienas mandatas

Keičiasi Klaipėdos savivaldos rinkimų rezultatai. Liberalų sąjūdis pateikė skundą, neva vienoje apylinkėje partijai galimai nebuvo priskaičiuoti visi rinkėjų balsai, todėl Klaipėdos apygardos rinkimų komisija ėmėsi veiksmų ir perskaičiavo visus Berželio apylinkės biuletenius.

Paaiškėjo, kad dėl įsivėlusios klaidos Klaipėdos liberalams nebuvo priskaičiuoti 89 balsai. Tad dabar vietoje 4 454 balsų partija savo sąskaitoje turi 4 543 balsus. Antradienio vėlų vakarą patikslinimo sulaukusi Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) duomenis atnaujino.

Rezultatai parodė, kad liberalams vietoje trijų mandatų Klaipėdos savivaldybės taryboje skiriami keturi.

Dar pirmadienį Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Alina Velykienė savo socialinio tinklo "Facebook" paskyroje rašė, kad prie jos, Sauliaus Budino ir Edmundo Kvederio prisijungs Lina Skrupskelienė.

Šie pokyčiai lėmė, kad vieną vietą miesto Taryboje praranda visuomeninis rinkimų komitetas „Vytautas Grubliauskas ir komanda“, kuriam vietoje 9 mandatų lieka 8. Tad vietos Taryboje neteks devintuoju numeriu į ją patekęs Audrius Petrošius.

„Skaičiai pasikeitė. Tai pavadinčiau technine klaida. Komisija paaiškino, kad reitinguoti biuleteniai buvo padėti prie nereitinguotų. Taip vietoje reitinguotų biuletenių buvo įrašyti nuliai. Liberalų sąjūdis kreipėsi su prašymu patikslinti balsus. Rinkimų komisija priėmė sprendimą perskaičiuoti balsus ir atrado klaidą. Tai nebuvo piktybinis atvejis. Pritrūko apdairumo, savo padarė ir nuovargis. Apie tai buvo pasikalbėta su kiekvienu nariu. Liberalų sąjūdžio bendra balsų suma padidėjo 89 balsais", - antradienio vėlų vakarą "Vakarų ekspresui" sakė Klaipėdos apygardos rinkimų komisijos pirmininkas Adolfas Gritėnas.

A. Gritėnas ketvirtadienį su visais duomenimis vyks į VRK, kuri penktadienį turi patvirtinti galutinius Savivaldybės tarybos rinkimų rezultatus.


 

Galutinė partijų ir visuomeninių rinkimų komitetų rikiuotė pagal mandatų skaičių Klaipėdos savivaldybės taryboje:

Visuomeninis rinkimų komitetas „Vytautas Grubliauskas ir komanda“ - 8

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga - 7

Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai - 6

Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis - 4

Lietuvos centro partija - 3

Visuomeninis rinkimų komitetas „Titov ir teisingumas“ - 2

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder