Skonio reikalas: Pasistiprinimas spėliojant kainą

Skonio reikalas: Pasistiprinimas spėliojant kainą

"Viskas brangsta" - banali, bet pokyčius Lietuvoje dažnai tiksliai atspindinti frazė. Ir nereikia būti banko ekonomistu ar finansų analitiku konstatuojant tai, kad brangsta ir dienos pietūs.

2012 metais ir pernai "Skonio reikalas" buvo užsukęs į netoli Klaipėdos autobusų stoties esantį restoraną "XIX amžius". Prisipažinsiu, jog abu kartus ten įspūdį paliko ne tik aplinka bei maistas, bet ir kaina - dienos pietų komplektas kainavo 12 litų. O vakar jau teko apmokėti 16 litų sąskaitą.

Nepaisant to, restoranas vakar buvo pilnutėlis, nors lygiai 12 val. lauko terasa buvo tuščia. Galbūt todėl padavėjas joje nepasirodė tol, kol ėmė gausėti laukiančių lankytojų. Darbuotojas teisinosi, jog "salė pilna", tad tenka laukti. Iš karto išvardijo, kokį dienos pietų derinį galima rinktis - trinta pomidorų sriuba, jautienos kotletas su bulvių koše arba ant grotelių kepta kiauliena su keptomis bulvėmis bei garnyru. Pasirinkau pastarąją.

Kaip paaiškėjo vėliau, pietus užsisakiau pačiu laiku, mat žmonės į terasą tebeplūdo, deja - be reikalo: pagausėjusios padavėjų pajėgos jiems atsakė, kad dienos pietų jau nebėra.

Net tris stalelius užėmę lankytojai, išgirdę tokią žinią, restoraną apleido - vieni tiesiog išėjo, kiti ėmė tartis, kur suspės papietauti iki pirmos valandos, kai kurie pažėrė padavėjams priekaištų už tai, kad paruošė per mažai porcijų. Taip, padavėjas - tas viešosios maitinimo įstaigos darbuotojas, kuris privalo "sugerti" bet kokias lankytojų emocijas, na ir kas, kad ne jis planuoja virtuvės darbą.

Puodynės formos dubenyje patiekta sriuba buvo skani kaip reta, tinkamos konsistencijos, jos įpilta užtektinai. Skonio galbūt nesugadintų švieži žalumynai, bet šįkart virėjai nutarė jų nedėti.

Kad kiauliena kepta ant grotelių, įrodė žymės ant mėsos. Ji buvo minkšta, gerai iškepta, mano nuomone, galėjo būti šiek tiek sultingesnė - bet tai kompensavo specialus padažas prie šio patiekalo. Idealiai apskaičiuotas garnyro kiekis - apkeptų bulvių, šviežių agurkų bei pomidorų buvo nei per daug, nei per mažai.

Pietūs buvo sotūs, aplinka lauko kavinėje tvarkinga, rami, estetiška, aptarnavimui didelių priekaištų neturiu.

Ko pasigedau? Prieskonių ant stalelio, nors, tiesą sakant, tai ne tragedija. Pasigedau informacijos, kiek pietūs kainuoja, tad iki tol, kol buvo atnešta sąskaita, galėjau tik spėlioti, kiek teks sumokėti už visa tai. Beje, sąskaita vėlavo, nors padavėjas apie tai perspėjo - esą "sutriko sistema".

Viską susumavus tenka konstatuoti, jog ir čia pietums tenka skirti apvalią valandą. Tai - irgi ne tragedija, nors kai kurie iš lauko kavinėje valgiusių žmonių akivaizdžiai nervinosi, jog patiekalų reikia laukti ilgokai.

Dienos pietūs (16 Lt)


Trinta pomidorų sriuba

Ant grotelių kepta kiauliena su keptomis bulvėmis

Įvertinimas (vidurkis) 4,5
Maistas 5 šaukštai
Aptarnavimas 4 šaukštai
Aplinka 4 šaukštai

Pagarbiai - V. V.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder