Skonio reikalas: Kiniški iššūkiai lietuviškam skrandžiui

Skonio reikalas: Kiniški iššūkiai lietuviškam skrandžiui

"Vakarų ekspreso" reporteriai toliau kasdien lankosi įvairiose uostamiesčio maitinimo įstaigose - žinoma, iš anksto nepranešę ir nesusitarę, o savo įspūdžius ir vertinimus pateikia mūsų skaitytojams. Vertiname penkių balų, šiuo atveju - šaukštų, sistema.

Tęsiantis projektui mane vis dar stebina vienas dalykas - kiek daug yra uostamiestyje maitinimo įstaigų, kuriose iki šiol nė karto nėra tekę apsilankyti. Pasirodo - kartais galima rasti visai neblogų vietelių dienos pietums.

Kinų restoranas "Ugningoji panda" paliko visai neblogą įspūdį. Tiesa, vos įžengus pro duris nosį kuteno karštų riebalų kvapas, tačiau neįkyriai. Interjere gausu kinų kultūros elementų, tad akimirką gali įsijausti nukeliavęs toli toli, tačiau kasdieniškai apsirengusios padavėjos (beje - abi blondinės) kaipmat priminė, kad esame Lietuvoje.

Restoranas siūlo dalykinių pietų meniu. Kodėl juos vadina dalykiniais, taip ir nesupratome. Jame - 8 kinų virtuvės patiekalai ir dienos sriuba. Vakar virėjai išvirė brokolių sriubos su kiaušiniais. Visų dienos komplektų kaina vienoda - 11,99 Lt, išskyrus komplektą su jautienos patiekalu, kuris kainuoja 3 litais brangiau.

Sriubos porcija nedidelė, kiek keistoko skonio krakmolingame buljone plaukiojo brokoliai bei paleisto kiaušinio juostelės.

"O, čia mano mėgstamiausias padažas", - apsidžiaugė kolega ir neatsargiai šliūkštelėjo į sriubą ant stalo stovėjusio aštraus aliejaus tikėdamasis pagerinti sriubos skonį.

Tai, kad jis akivaizdžiai persistengė, bylojo iš akių trykštančios ašaros, bet šis jo triukas visiškai pateisino restorano pavadinimą. Kur kas labiau pasisekė man - pakako vos vieno lašelio stebuklingojo aliejuko, ir sriuba tapo maloniai aštri.

Kiauliena su sezamais buvo patiekta su virtais ryžiais bei šviežių daržovių salotomis. Nežinau, kodėl virėjai nusprendė ryžius ir salotas patiekti atskiruose dubenėliuose, įdėtuose į tą pačią lėkštę, kurioje jau buvo saldžiarūgštis kiaulienos padažas. Tai, kad indeliai plaukiojo padaže, nenuteikė maloniai. Teko viską išsikratyti į lėkštę ir ieškoti, kur padėti padažu aplipusius dubenėlius.

Patiekalo skonis - įprastas, kokį yra tekę valgyti daugelyje kinų restoranų. Didesnių priekaištų neturėjome, tačiau ir po stalu iš malonumo nevirtome, kaip Gustavas iš vienos vaikiškos TV laidos. Matyt, priedo "E" buvo įdėta saikingai. Žinoma, nepamiršome to fakto, kad viso dienos komplekto kaina buvo gana patraukli - 11,99 Lt. O pietaujantiems dar buvo galima pasimėgauti kavos arba arbatos puodeliu vos už 1,50 Lt.

Vos užėjęs pastebėjau, kad čia dirbančios padavėjos itin lieknos, paskui supratau, kodėl taip yra - jos taip spėriai lakstė, kad kartais buvo net nejauku. Ypač kai dar nebaigus gerti kavos padavėja iš to skubėjimo nurinko nuo stalo kavos lėkštutes, tad puodeliai taip ir liko mūsų rankose...

Beje, įvertinti pietų kokybę lengviausia po kelių valandų. Jei praėjus 3-4 valandoms jauti sunkumą skrandyje ir pukši, deja, tobulais pietumis jų negali pavadinti. O vakar nutiko būtent taip. Tokia jau ta lietuviams pritaikyto kinų maisto specifika.

Pagarbiai V. V.

Įvertinimas (vidurkis) - 3,5 šaukšto

Maistas - 4 šaukštai
Aptarnavimas - 3 šaukštai
Aplinka - 3,5 šaukšto

Dienos pietūs (11,99 Lt):
* Brokolių ir kiaušinių sriuba
* Kiauliena su sezamais ir saldžiarūgščiu padažu, patiekta su ryžiais ir šviežių daržovių salotomis.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder