Vokietijos neonaciai buvo mokomi Rusijos stovyklose

Vokietijos neonaciai buvo mokomi Rusijos stovyklose

Sukarintos dešiniųjų ekstremistų grupuotės keliauja į Rusiją dalyvauti kariniuose mokymuose, pranešė Vokietijos žurnalas „Focus“. Deja, bet abiejų valstybių pareigūnai teigia nieko dėl to negalintys padaryti.

Portalo DW duomenimis, Vokietijos radikalios dešinės Nacionalinės demokratijos partijos (NPD) jaunimo sparno ir mažesnio „Trečiojo kelio“ judėjimo nariai vyko į Rusiją dalyvauti kariniuose mokymuose.

Šaltinių Vokietijos saugume teigimu, dalyviai mokėsi kaip naudotis ginklais ir sprogmenimis. Jie taip pat buvo mokomi kovos artimoje aplinkoje. Tarp mokymų dalyvių buvo ir Švedijos, bei Suomijos piliečių. Šie naujai ištreniruoti kovotojai dažnai prisijungia prie Rusijos kovotojų Rytų Ukrainoje. 

Organizuoja „teroristinė“ organizacija

„Partizanų“ stovykla yra valdoma dešiniųjų ekstremistų Rusijos imperinio judėjimo (RIM). Vokietijos saugumas mano, kad RIM turi dvi stovyklas netoli Sankt Peterburgo. Ši organizacija siekia atkurti Rusijos imperiją.

Visai neseniai JAV įtraukė RIM į pasaulinių teroristinių grupuočių sąrašus. Ši grupė „suteikė karinio stiliaus mokymus Europos baltųjų radikalams ir neonaciams“.

Tuo metu Rusija atkirto, kad šios organizacijos įtraukimas į minėtąjį sąrašą nepadės kovojant su terorizmu, o pati JAV nepateikė jokių konkretesnių žinomų detalių apie RIM. Tačiau tai nereiškia, kad šios ultra konservatyvios organizacijos Rusijos valdžia nelaiko ekstremistine, nors ir iki šiol neuždraudė jos veiklos.

Vokietijos saugumas kuo puikiausiai žino, kad radikalai iš Vokietijos lankosi šiose stovyklose, tačiau dėl teisinių priežasčių negali jiems uždrausti keliauti į Rusiją. 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder