V. Putinas nominuotas Nobelio taikos premijai

V. Putinas nominuotas Nobelio taikos premijai

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nominuotas Nobelio taikos premijai. Apie tai paskelbė rusų naujienų agentūra Ria.ru.

2021 metų Nobelio taikos premijai V. Putino kandidatūrą dar rugsėjo 9 dieną pasiūlė rusų rašytojas Sergejus Komkovas.

„Tai iš tiesų yra ketvirtasis kartas kai nominuoju asmenį Nobelio taikos premijai gauti. Paraiška buvo išsiųsta šių metų rugsėjo 9 d., o rugsėjo 10 dieną ji pasiekė Nobelio taikos komitetą Osle“, - spaudos konferencijos metu pareiškė S. Komkovas.

Jis taip pat teigė, kad netrukus po to, kai registruotas laiškas, nominuojantis V. Putiną pasiekė komitetą, „amerikiečiai ėmė blaškytis ir nominavo D. Trumpą už kažkokį konflikto sprendimą tarp Jungtinių Arabų Emyratų ir Izraelio“, – pareiškė V. Putino šalininkas.

V. Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas, atsakydamas į klausimą, kaip Kremlius vertina iniciatyvą, pareiškė, kad: „tai yra pateikusių tokį pasiūlymą asmenų iniciatyva. Tvirtinant galutinius kandidatus svarstymui taikoma konkreti procedūra.

Jei bus priimtas sprendimas (paskelbti pretendentu) bus puiku, jei nebus – irgi gerai. Sunku ką nors daugiau pasakyti“, - žurnalistams sakė Peskovas.

Prieš savaitę, rugsėjo 17 d., Rutgerso universitete Naujajame Džersyje dirbantis rusų mokslininkas Sergejus Jerofejevas paskelbė, kad Nobelio taikos premijai nominuotas politikas Aleksejus Navalnas. Anot S. Jerofejevo, paraišką komitetui išsiuntė „grupė pripažintų universitetų profesorių, kurie specializuojasi Rusijos srityje“

2013 m. Valstybės Dūmos deputatas Iosifas Kobzonas ir Tarptautinė tautų dvasinės vienybės ir bendradarbiavimo akademija nominavo V. Putiną Nobelio taikos premijai. Rusijos vadovas, jų nuomone, nusipelno šio apdovanojimo už „aktyvų dalyvavimą sprendžiant Sirijos konfliktą ir bandymą sustabdyti JAV karinę invaziją į Siriją“.

Nobelio taikos premija skiriama kasmet gruodžio 10 d. vykstančių Nobelio premijos apdovanojų metu „asmeniui, kuris atliko didžiausią ar geriausią darbą vardan tautų broliškumo, už armijų panaikinimą ar sumažinimą ir už taikos suvažiavimų palaikymą“.

Nobelio taikos premija yra skiriama nuo 1901 m.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder