Protestai Baltarusijoje prasidėjo sulaikymais – suimti 125 žmonės

Protestai Baltarusijoje prasidėjo sulaikymais – suimti 125 žmonės

Dėl dalyvavimo sekmadienį Minske surengtoje nesankcionuotoje protesto akcijoje iki 16 val. vietos laiku buvo sulaikyti 125 žmonės, naujienų agentūrai „Interfax“ sakė Baltarusijos vidaus reikalų ministerijos atstovė.

„Iki 16 valandos Minske sulaikyti 125 piliečiai, kurių atžvilgiu pradėtas administracinis procesas dėl dalyvavimo nesankcionuotuose masiniuose renginiuose“, – sakė atstovė.

Pasak jos, „vidaus reikalų struktūrų darbuotojai taikė būtinas tvarkos palaikymo ir visuomenės saugumo užtikrinimo priemones“, buvo „panaudota speciali technika ir specialiosios priemonės“.

Taip pat pranešta, kad Minsko Nepriklausomybės prospekte, kuriuo sekmadienį ėjo opozicijos „Taikos ir nepriklausomybės žygio“ dalyviai, atnaujintas eismas, vėl dirba visos metropoliteno stotys. Kaip pranešė „Interfax“ korespondentas, demonstrantai pasitraukė iš prospekto ir eina prie stelos „Minskas – miestas didvyris“ Nugalėtojų prospekte, kur renkasi pagrindinė protestuotojų minia.

Iš ten tūkstančiai žmonių jau pajudėjo Nepriklausomybės rūmų – prezidento Aliaksandro Lukašenkos rezidencijos Valstybinės vėliavos aikštėje – link. Rezidenciją saugo du šarvuotieji transporteriai.

Nepriklausomi ekspertai anksčiau apskaičiavo, kad „Taikos ir nepriklausomybės žygyje“ dalyvauja daugiau kaip 100 tūkst. žmonių. Panašus dalyvių skaičius buvo ir per analogišką akciją praėjusį sekmadienį.

Tuo tarpu visos Minsko metropoliteno stotys, kurios anksčiau sekmadienį buvo uždarytos dėl masinės protesto akcijos miesto centre, 15 val. 50 min. vėl buvo atvertos keleiviams, pranešė metropolitenas per savo „Telegram“ kanalą.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder