Popiežius švęs Kalėdas be tikinčiųjų

Popiežius švęs Kalėdas be tikinčiųjų

Popiežiui Pranciškui dėl koronaviruso pandemijos teks atsisakyti susitikimo su tikinčiaisiais per tradicines Advento ir Kalėdų mišias Vatikane, pirmadienį pranešė Katalikų naujienų agentūra (CNA).    

Velykų mišiose, kurias pavasarį Šv. Petro bazilikoje aukojo 83 metų pontifikas, taip pat dalyvavo tik saujelė kunigų. 

Laiške užsienio valstybių pasiuntiniams Vatikane Šventojo Sosto užsienio reikalų ministras juos informavo, kad Kalėdų ceremonijos šįmet vyks „privačiu formatu“. 

Diplomatinio korpuso nariai jose nedalyvaus, o visi renginiai bus transliuojami internetu, rašoma laiške, kurį matė CNA. 

Paprastai dešimtys tūkstančių katalikų gruodžio mėnesį apsilanko Romoje ir dalyvauja pamaldose Vatikane. 

Negalėdamas pasirodyti tikintiesiems, pontifikas gruodžio 8 dieną pasimels ir pašlovins Mergelę Mariją Šv. Petro aikštėje. Visgi Pranciškus tebeplanuoja aukoti Bernelių (Piemenėlių) mišias Kalėdų išvakarėse ir paskelbs savo tradicinį kreipimąsi „Urbi et orbi“ (Miestui ir pasauliui).   

Argentinoje gimęs popiežius labai mėgsta bendrauti su visuomene, tačiau dėl COVID-19 pandemijos jam teko smarkiai apriboti savo darbotvarkę, atšaukti suplanuotas keliones, audiencijas ir ceremonijas.     

Italija vėl įvedė griežtus suvaržymus kovai su antrąja koronaviruso banga. Valdžią užgriuvo kritikos banga dėl nurodymo restoranams ir barams užsidaryti 18 valandą, o teatrams, kino teatrams ir sporto klubams mėnesiui sustabdyti savo veiklą.  

Italijoje koronavirusas jau nusinešė per 37 tūkst. gyvybių, bet pastarosiomis dienomis tūkstančiai žmonių išėjo į gatves protestuoti dėl socialinės veiklos suvaržymų.   

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder