Paryžiuje prie buvusios „Charlie Hebdo“ redakcijos peiliu subadyti keturi žmonės

Paryžiuje prie buvusios „Charlie Hebdo“ redakcijos peiliu subadyti keturi žmonės

Paryžiuje penktadienį prie buvusios satyrinio žurnalo „Charlie Hebdo“ redakcijos surengtas išpuolis – jo metu peiliu subadyti keturi žmonės, su tyrimu artimai susipažinęs šaltinis sakė naujienų agentūrai AFP.

Dviejų išpuolio aukų būklė yra kritinė, sakė Paryžiaus policijos departamentas, pridurdamas, kad du išpuolį surengę įtariamieji pabėgo. Policija vėliau patvirtino, kad vienas įtariamasis buvo suimtas.

„Paryžiuje įvyko rimtas įvykis, – sakė Prancūzijos ministras pirmininkas Jeanas Castexas. – Buvo sužeisti keturi žmonės, dviejų būklė, atrodo, yra sunki.“

Jis pridūrė, kad išpuolis surengtas „priešais“ buvusią žurnalo redakciją Paryžiuje. Dėl saugumo paslaptimi laikomas dabartinis redakcijos adresas.

Išpuolis surengtas tuo metu, kai sostinėje buvo teisiami asmenys, bendrininkavę surengus 2015 metų išpuolį prieš „Charlie Hebdo“, už kurį atsakomybę prisiėmė „Al Qaeda“. Išpuolyje, kurį surengė broliai Saidas ir Cherifas Kouachiai, žuvo 12 žmonių, įskaitant kelis žymius Prancūzijos karikatūristus.

Žurnalas teismo pradžią pažymėjo paskelbdamas naujų prieštaringai vertinamų karikatūrų, kuriose vaizduojamas pranašas Mahometas, – jos sukėlė pasaulio musulmonų įniršį. „Al Qaeda“ tuomet pagrasino pakartoti 2015 metais surengtas atakas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder