Minske protestuotojų –150 tūkst., pradėta statyti barikadas

Minske protestuotojų –150 tūkst., pradėta statyti barikadas

Sekmadienį Minske vyksta Didvyrių maršas, dalyvių sulaikymai prasidėjo dar prieš jo pradžią. Protesto akcijos vyksta ir kitose Baltarusijos vietose, skelbia nepriklausoma baltarusių žiniasklaida.

Dešimtys protestuotojų juda Aliaksandro Lukašenkos rezidencijos link. Tut.by skelbia, kad Minsko Nepriklausomybės aikštėje ryte buvo dislokuota karinė technika, įskaitant autobusus, skirtus vežti sulaikytus asmenis.

Apie vidudienį skirtinguose sostinės rajonuose prasidėjo žmonių, išėjusių į protesto akciją, sulaikymai. Protestuotojams neleidžiama patekti į miesto centrą.

Sekmadienį Minske vykstančios protesto akcijos dalyviai pradėjo statyti barikadas, naujienų agentūra„ Interfax“ pranešė liudininkai. Jie nurodo, kad opozicijos surengto maršo dalyviai į Timiriazevo gatve neša vandeniu pripildomus plastikinius kelio barjerus ant važiuojamosios dalies.

Šiuo metu transporto eismas čia nevyksta, nes važiuojamoji dalis yra užpildyta žmonėmis. Minsko policija neigia, kad buvo šaudyta į orą

Minsko policija nepatvirtino liudininkų pranešim, kad jėgos struktūrų pareigūnai prie „Drozdy“ gyvenvietės Minske, kur gyvena Baltarusijos vadovybė ir kur susirinko daug nesankcionuoto opozicijos maršo dalyvių, šaudė į orą.

„Ginklai nebuvo naudojami“, – agentūrai „Interfax“ sakė policijos atstovė Natalija Ganusevič. Jos teigimu, „padėtis išlieka kontroliuojama“.

Anksčiau liudininkai pranešė, kad prie minėtos gyvenvietės nuskambėjo perspėjamieji šūviai į orą. Kaip agentūrai „Interfax“ pranešė liudininkai, po to, kai daugiatūkstantinė žmonių kolona susirinko prie užkardos ir protestuotojų skaičius ėmė sparčiai augti, pareigūnai paleido į orą kelis šūvius.

Iš kokio ginklo šaudytą ir ar yra sužeistųjų nepranešama.

Pareigūnas smogė protestuotojai

Liudininkai pasidalijo vaizdo įrašu, kaip Žodine pareigūnas trenkė protestuotojai į galvą.

Šiai nuo smūgio nukritus ant žemės, protestuotojai puolė į pagalbą.

Breste – vandens patranka

Tut.by skelbia, kad į Brestą atvežta vandens patranka, kurią nukreipė prieš protestuotojus. Mieste prasidėjo sulaikymai, yra daug OMON pareigūnų. Vandens patrankos atvežtos ir į Minską.

Jėgos struktūrų pareigūnai šaudė į orą prie „Drozdy“ gyvenvietės Minske

Prie „Drozdy“ gyvenvietės Minske, kur gyvena Baltarusijos vadovybė, susirinkus nesankcionuoto opozicijos maršo dalyviams, nuskambėjo perspėjamieji šūviai į orą.

Kaip agentūrai „Interfax“ pranešė liudininkai, po to, kai daugiatūkstantinė žmonių kolona susirinko prie užkardos ir protestuotojų skaičius ėmė sparčiai augti, pareigūnai paleido į orą kelis šūvius.

Iš kokio ginklo šaudyta ir ar yra sužeistųjų nepranešama. Anksčiau protestuotojų kolonai Nugalėtojų prospekte prie prekybos centro „Arena City“ kelią blokavo OMON pareigūnai. Jie apsupo pirmas protestuotojų grupes ir ėmė suiminėti žmones.

Liudininkai: opozicijos marše Minske jau dalyvauja 150 tūkst. žmonių 16:59 Akcijos dalyviai suformavo kelias daugiatūkstantines kolonas. Viena jų juda Nepriklausomybės prospektu link prezidento Aliaksandro Lukašenkos rezidencijos.

Dar viena kolona nuo stelos pusės jau nueina nuo tilto į Kalvarijų gatvę. Taip pat į ją įsijungia ir demonstrantai, judantys nuo prekybos centro „Korona“.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder