Lietuvos kaimynai gina Europos civilizaciją

Lietuvos kaimynai gina Europos civilizaciją

Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas su savo Lenkijos kolega vakar Budapešte vedė diskusijas dėl ES biudžeto veto, V.Orbanui pasiūlius galimą ginčo sprendimą. O Briuselyje vakar prasidėjo naujojo „migracijos pakto" svarstymas.

Interviu Vokietijos savaitraščiui „Die Zeit" V.Orbanas pasiūlė atskirti teisės viršenybės principo laikymąsi nuo bloko atsako į COVID-19 pandemiją. „Šalys, kurioms reikia pagalbos, pinigus nori gauti greitai. Juos jiems ir duokime", - laikraščiui sakė jis, akcentuodamas, kad Vengrija neblokuoja paramos skyrimo nukentėjusioms šalims, kaip mėginama klaidingai aiškinti Briuselyje.

Vakar Budapešte V.Orbanas priėmė savo Lenkijos kolegą Mateušą Moravieckį (Mateusz Morawiecki), aptarti tolesnius žingsnius, šioms šalims formaliai blokavus ES 1,8 trln. eurų dydžio biudžetą ir atsigavimo po koronaviruso planą.

Abi valstybes Briuselis kaltina demokratinių laisvių ribojimu ir pasakoja, esą Vengrijoje bei Lenkijoje nesilaikoma mistinio „teisės viršenybės principo".

Pranešimus apie vyksiančias dviejų valstybių lyderių derybas Vengrijos valstybinei naujienų agentūrai MTI patvirtino V.Orbano atstovas spaudai.

„Į susitikimo darbotvarkę greičiausiai bus įtraukta MFF, Lenkijai ir Vengrijai planuojant koordinuoti derybų pozicijas dėl ES biudžeto", - teigiama tviteryje paskelbtame Lenkijos nuolatinės atstovybės prie ES pranešime, omenyje turint bloko daugiametę finansinę programą (MFF).

M.Moravieckis po biudžeto veto sakė, kad „Europos oligarchija" baudžia silpnesnes ES nares, o tuo metu V.Orbanas sąsają tarp lėšų skirstymo ir vadinamojo „teisės viršenybės principo" pavadino politiškai motyvuotu ginklu, prilygstančiu prieš migraciją pasisakančių vyriausybių šantažui.

Tuo metu Briuselyje vakar prasidėjo naujo „migracijos ir prieglobsčio pakto" svarstymas. Šį paktą pasiūlė Europos Komisija, paaiškinusi, jog taip ketinama „į europinę migracijos ir prieglobsčio politiką įnešti daugiau solidarumo, kuris yra viena iš kertinių ES vertybių". Tokios „vertybės" sukėlė neigiamą ne tik vengrų bei lenkų, bet ir Pietų Europos valstybių reakciją, nes įtariama, jog vėl ketinama Europos šalims padalinti vadinamuosius „pabėgėlius", kurių perteklius susikaupė turtingiausiose Bendrijos šalyse. Manoma, kad ir Vengrijos bei Lenkijos lyderiai vakar vykusiame susitikime derino savo pozicijas ir šio pakto klausimu.

Situaciją komentuoja Nepriklausomybės Atkūrimo Akto signataras, politikos apžvalgininkas Audrius BUTKEVIČIUS:


Jeigu mes turėtume save gerbiančią Lietuvos Respublikos vadovybę, tai ten tarp mūsų senų istorinių sąjungininkų lenkų ir vengrų turėtume sėdėti ir mes. Esame istorinės valstybės, gynusios Vakarų Europą nuo įvairių vandalų antplūdžių, kartu stabdydamos turkus ties dabartine Austrijos sostine Viena...

Tad senosios geopolitinės schemos yra patikrintos laiko, todėl aktualios ir šiandien. Skirtingai nei vokiečiai ar prancūzai, kurie išpirkinėja savo istorines nuodėmes, įsileisdami įvairaus plauko nelegalius migrantus ir negindami savo žmonių interesų, mes sau to leisti negalime.

Antra vertus, pasirašydami stojimo į ES sutartį, mes nepasirašėme ir nedavėme įžadų įsileisti migrantų ordų mums primetamomis sąlygomis, taip pat nedavėme įžadų naikinti savo tautą, įvesdami 72 lytis ar įvairios propagandos pagalba prievartaudami savo vaikus keisti lytį...

Europos Sąjunga, į kurią Lietuva stojo už skalbimo miltelius, naudojant šlykščias rinkimines machinacijas, tuo metu mums nepateikė išankstinio reikalavimo pakeisti vaikų lytis ir todėl visi bandymai spekuliuoti „žmogaus teisėmis" neturi nieko bendra su tuo susitarimu, kuris iš mūsų pusės buvo daromas.

Briuselio įsivaizduojama „teisės viršenybė", taip pat nieko bendra neturi su žmonių darkymu. Noriu dar kartą akcentuoti: žmogaus teisės pirmiausia reiškia teisę būti vyru arba moterimi, tai yra vaiko teisė augti normalaus vyro ir normalios moters šeimoje, o ne tarp iškrypėlių.

Vaikas, parduodamas į iškrypėlių irštvas, kurios tų pačių ideologinių propagandistų vadinamos „šeimomis", taip pat turi žmogaus teises. Gali taip nutikti, jog dėl šito mažo žmogaus teisių normalūs žmonės bus priversti kautis, jeigu reikia - ir ginklu. Tai turi tiesioginį ryšį ir su vengrų bei lenkų, kurie atmeta tokius iškrypimus, demonizavimu.

Akivaizdu, jog žmonės, susitinkantys Davoso forumuose ir bandantys paversti ES bei JAV nauju „socialistiniu rojumi", yra pasiruošę laužyti senosios tradicinės visuomeninės sanklodos stuburą.

Tai yra daroma, primetant žmonėms absurdiškiausias idėjas, pavyzdžiui, kaip ką tik mūsų aptartą vaikų atidavimą auklėti psichiškai nestabiliems ir net savo lyties nepajėgiantiems suvokti asmenims.

Taip pat tai daroma, primetant mums visiškai svetimos kultūros žmones, kurie nesugeba priimti mūsų gyvenimo sanklodos ir tradicijų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder