Kas trečias lenkas nenori skiepytis nuo COVID-19

Kas trečias lenkas nenori skiepytis nuo COVID-19

Lenkijoje didėja skeptiškumas vakcinai nuo koronaviruso. Nuomonės tyrimo instituto CBOS atliktos apklausos rezultatai rodo, kad 33 proc. lenkų nenori skiepytis nuo COVID-19 – ir tai yra trimis procentiniais punktais daugiau nei per panašią apklausą sausį.

Dėl didėjančio infekcijų skaičiaus vyriausybė Varšuvoje neseniai įspėjo dėl trečiosios pandemijos bangos.

CBOS vasario 1-11 dienomis dėl jų nuomonės apie vakcinaciją klausė 1 179 respondentų. 55 proc. jų nurodė, kad nori skiepytis, 33 proc. – kad ne. Tarp jaunesnių nei 45 metų amžiaus gyventojų norinčių skiepytis buvo mažiau nei 50 proc.

Sausį dar 56 proc. apklaustųjų teigė, kad skiepysis nuo koronaviruso. 30 proc. tada vakcinaciją vertino neigiamai.

Sveikatos ministras Adamas Niedzielskis penktadienį įspėjo gyventojus dėl trečiosios pandemijos bangos. Anot jo, kyla klausimas ne ar trečioji banga bus, bet kokio masto ji bus. Tačiau apie neseniai įsigaliojusių sušvelninimų atšaukimą vyriausybė kol kas nekalba. Metų pradžioje Lenkijoje vėl duris atvėrė parduotuvės, muziejai, kino teatrai, teatrai ir baseinai.

Sveikatos ministerija antradienį pranešė apie 6 310 naujų infekcijos atvejų, ir tai yra daugiau nei tūkstančiu daugiau nei prieš savaitę. Mirė dar 247 žmonės.

Rasa Strimaitytė (ELTA)

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder