Karo nuniokota Sirija renka naują parlamentą

Karo nuniokota Sirija renka naują parlamentą

Damaskui kovojant su tarptautinėmis sankcijomis ir byrančia šalies ekonomika, karo išvarginti sirai sekmadienį renka naują parlamentą.

Vyriausybės kontroliuojamose Sirijos teritorijose atidaryta daugiau nei 7 400 rinkimų apylinkių. Kai kurios rinkimų apylinkės pirmą kartą atvėrė duris anksčiau opozicijos kontroliuotose teritorijose.

Manoma, kad prezidento Basharo al-Assado partija „Baath“ kartu su sąjungininkais užsitikrins daugumą 250 mandatų turinčiame šalies parlamente. Nuo prieš 9 metus prasidėjusio karo pradžios tai jau yra treti Sirijos parlamento rinkimai.

Pastarieji rinkimai, turėję įvykti balandžio mėnesį, dėl siaučiančios pandemijos jau buvo du kartus atidėti.

Rinkimuose leista dalyvauti keliems politinių veikėjų sąrašams. Tačiau realiai politinė opozicija Sirijoje šiuo metu neegzistuoja, tad neabejojama, jog valdančioji „Baath“ išlaikys valdžią savo rankose.

Sirijos sostinės gatvėse jau ne vieną savaitę kabo kandidatų portretai. Iš viso rinkimuose dalyvauja 1 658 kandidatai, tarp kurių – ir keli žymūs verslininkai.

Didžiausia sirus šiuo metu kamuojanti problema yra sparčiai augančios kasdienių prekių ir paslaugų kainos. Dėl to dauguma kandidatų žada kovoti su infliacija ir atkurti karo suniokotą infrastruktūrą.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder