JAV vėl fiksuojamas COVID-19 atvejų rekordas

JAV vėl fiksuojamas COVID-19 atvejų rekordas

Jungtinėse Valstijose per parą patvirtintas rekordinis naujų COVID-19 atvejų skaičius, rodo Johnso Hopkinso universiteto duomenys.

Nuo penktadienio 20 val. 30 min. iki to pat laiko šeštadienį šalyje patvirtintos 88 973 naujos infekcijos – daug daugiau nei ankstesnę parą, kai patvirtintos 79 963 infekcijos.

JAV nuo pandemijos pradžios iš viso patvirtinti 8 568 625 susirgimo atvejai ir 224 751 mirtis. Šalis pagal visus viruso rodiklius pasaulyje užima pirmąją vietą.

Apie blogiausius protrūkius pranešama šalies šiaurėje ir viduriniuosiuose vakaruose, o padidėję atvejų skaičiai stebimi 35 iš 50 valstijų.

Per 24 valandas mirusių žmonių skaičius išlieka stabilus, nuo rudens pradžios šalyje fiksuojama po daugiau nei 700 mirčių. Pastarąją parą, kaip skelbiama, dėl viruso šalyje mirė 906 žmonės.

Netrukus įvyksiant prezidento rinkimams, dabartinis šalies vadovas Donaldas Trumpas sulaukia itin daug kritikos dėl savo atsako į pandemiją, ypač iš savo varžovo rinkimuose Joe Bideno.

Buvęs JAV prezidentas Barackas Obama šeštadienį griežtai sukritikavo D. Trumpo vadovaujamų Baltųjų rūmų požiūrį į pandemiją, teigdamas, kad „idėja, jog kažkokiu būdu šie Baltieji rūmai padarė kažką daugiau, o ne tik visiškai susimovė, yra nesąmonė.“

D. Trumpas visuomet menkindavo pandemijos grėsmę, nepaisant to, kad infekcija užsikrėtė pats, – jo teigimu, reikia vėl atidaryti verslą, kad būtų galima atgaivinti šalies ekonomiką.

„Šie rinkimai – pasirinkimas tarp Trumpo superatsigavimo ir Bideno depresijos“, – jis sakė šeštadienį per mitingą Šiaurės Karolinos valstijoje.

Kaip skelbia naujienų agentūra AFP, koronavirusas šeštadienį patvirtintas dar vienam D. Trumpo administracijos nariui – viceprezidento Mike'o Pence'o personalo vadovui.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder