JAV patvirtino „Johnson & Johnson“ vakciną nuo COVID-19

JAV patvirtino „Johnson & Johnson“ vakciną nuo COVID-19

JAV patvirtinta dar viena vakcina nuo COVID-19. JAV maisto ir vaistų administracija (FDA) leido naudoti vienos dozės „Johnson & Johnson“ vakciną nuo koronaviruso infekcijos, praneša BBC.

Ši vakcina yra jau trečia šalyje patvirtinta vakcina nuo COVID-19. Ji laikoma ekonomiška alternatyva „Pfizer“ ir „Moderna“ vakcinoms ir taip pat gali būti laikoma šaldytuve, o ne šaldiklyje.

Klinikiniai vakcinos tyrimai JAV, Pietų Afrikoje ir Brazilijoje parodė, kad ji yra itin veiksminga – daugiau kaip 85 proc., užkertant kelią sunkiai COVID-19 ligos formai, o įtraukus ir vidutinio sunkumo atvejus, bendras vakcinos veiksmingumas siekia 66 proc.

Bendrovė sutarė iki birželio pabaigos pristatyti šaliai 100 mln. vakcinos dozių. Pirmosios dozės gali būti pristatytos jau ateinančią savaitę. Vakciną gamina „Johnson & Johnson“ priklausanti Belgijos farmacijos kompanija „Janssen“.

Trečiosios vakcinos patvirtinimas laikomas gyvybiškai svarbiu JAV, kai šalis siekia paspartinti skiepijimo tempą.

Jungtinė Karalystė (JK), Europos Sąjunga (ES) ir Kanada taip pat užsisakė šios vakcinos dozių, o dar 500 mln. dozių buvo užsakyta pagal „Covax“ schemą, skirtą užtikrinti, kad vakcinas gautų ir neturtingos šalys.

JAV iki šios dienos paskiepyta jau apie 72,8 mln. žmonių. Prezidentas Joe Bidenas žadėjo, kad per pirmas 100 jo prezidentavimo dienų bus paskiepyta 100 mln. žmonių.

Šalyje nuo infekcijos padarinių iš viso mirė daugiau kaip 508 tūkst. žmonių. Pastarąsias kelias savaites mažėja naujų užsikrėtimo atvejų, hospitalizuojamų pacientų ir mirčių skaičius.

Neringa Šarmavičiūtė (ELTA)

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder