JAV COVID-19 atvejų skaičius perkopė 9 mln.

JAV COVID-19 atvejų skaičius perkopė 9 mln.

JAV COVID-19 atvejų skaičius perkopė 9 mln. ribą penktadienį, kai antrą dieną iš eilės buvo užfiksuotas rekordinis per parą patvirtintų naujų užsikrėtimo atvejų skaičius, rodo Johnso Hopkinso universiteto duomenys.

Šalyje, kurioje antroji COVID-19 protrūkio banga prasidėjo maždaug spalio viduryje, bendras užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičius - 9 034 295.

Penktadienio duomenimis per 24 val. buvo patvirtinta daugiau nei 94 tūkst. naujų COVID-19 atvejų. Šis skaičius penktadienį buvo dar didesnis nei ketvirtadienį, kai rekordinis naujų per parą užfiksuotų atvejų skaičius siekė maždaug 91 tūkst.

Penktadienio duomenimis nuo COVID-19 ligos JAV iš viso mirė daugiau nei 229 tūkst. žmonių.

Šiuo metu koronavirusas sparčiausiai plinta šalies vidurio vakaruose ir pietuose. Situacija ligoninėse vėl sunki, ima trūkti lovų, JAV prasidėjus ir gripo sezonui.

„Nesame pasiruošę šiai bangai“, – teigė Brauno universiteto visuomenės sveikatos instituto dekanas Ashishas Jha.

El Pase, Teksaso valstijoje, šią savaitę paskelbta komendanto valanda, kuria siekiama apsaugoti ir taip perkrautą sveikatos apsaugos sistemą, taip pat įrengiamos laikinos ligoninės. Pastarosiomis savaitėmis laikinos ligoninės statomos ir Viskonsino valstijoje, o Misūrio valstijoje medikai ir slaugos darbuotojai jau kalba apie pavojaus ženklus ir užsipildžusias ligonines.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder