Europoje vienus „kepina“ karštis, kitur sniegas, šaltis ir audros

Europoje vienus „kepina“ karštis, kitur sniegas, šaltis ir audros

Europos žemynas pasidalino į dvi dalis: rytiniuose regionuose neįprastai šilta, netgi juokaujama apie „užsitęsusią vasarą“, o štai šiaurinėse Europos vietovėse prognozuojamas smarkus sniegas.

Artimiausiu metu saulėti orai išsilaikys virš pietryčių ir rytinės Viduržemio jūros dalies, kol tuo tarpu Italija, Ispanija ir Prancūzija toliau kovoja su plūstančiu vandeniu ir krentančiomis temperatūromis. Prognozuojama, kad labai neramūs orai didesnėje Europos dalyje laikysis visą likusią šią savaitę.

Rytų Europa mėgausis neįprastai šiltais orais, nors lietaus epizodų čia bus. Galinga aukšto slėgio zona rytinėje Europoje lemia ekstremalią temperatūros anomaliją. Baltijos regiono dalys ir vakarų Rusija bus ekstremaliai šiltos, kur vietomis temperatūros gerokai viršys lapkričio viduriui įprastines vertes.

Tuo tarpu pietryčių ir rytų Viduržemio jūros regionas mėgausis gerais, sausais ir saulėtais orais, kurie primins užsitęsusią vasarą.

Vakarinė Graikija, Balkanai, ypatingai Italija, Sicilija, regionas link Alpių, Prancūzijos dalys ir Ispanija susidurs su ypač neramiomis orų sąlygomis.

Šilta tikrai ne visur. Šalti orai šią savaitę vyraus vakarinėje Europoje, Britų salose, kai kur Skandinavijoje. Čia numatomi neramūs, drėgni ir vėjuoti orai.

Audringi orai numatomi ir virš centrinės Viduržemio jūros. Greta šių audrų galima sulaukti staigių potvynių grėsmės.

Prognozuojama, kad smarkios liūtys laukia Balkanų, Kroatijos, centrinės ir pietinės Italijos. Didelis sniego kiekis numatomas virš Alpių, drėgni ir vėjuoti orai prognozuojami šiaurinei Ispanijai, šiaurinei Portugalijai ir pietvakarinei Prancūzijai.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder