Du A. Navalno bendražygiai laimėjo rinkimus Tomsko mieste

Du A. Navalno bendražygiai laimėjo rinkimus Tomsko mieste

Du Rusijos opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno bendražygiai Tomsko mieste, Sibire, tapo savivaldybės tarybos nariais, rodo preliminarūs savivaldos rinkimų rezultatai.

Andrejus Fatejevas ir Ksenija Fadejeva iškovojo pergalę dviejose rinkimų apygardose. Tomsko, kuriame A. Navalnas buvo apnuodytas, savivaldybės tarybos rinkimuose pirmauja valdančioji partija „Vieningoji Rusija“, regiono savivaldos rinkimų pareigūnų paskelbtais preliminariais rezultatais, surinkusi 24,46 proc. balsų.

Kremliui ištikimą partiją Tomske per šiuos rinkimus palaikė šiek tiek mažiau žmonių nei 2015 m., kai „Vieningoji Rusija“ surinko 52,27 proc. visų balsų.

44-erių teisininkas ir Kremliaus kritikas A. Navalnas Sibire pristatė savo „protingo balsavimo“ kampaniją ir vėliau buvo apnuodytas, Vokietijos medikų teigimu, nervus paralyžiuojančia „Novičiok“ medžiaga.

A. Navalno bendrininkai teigė, kad uždrausto cheminio ginklo panaudojimas rodo, kad už tai galėjo būti atsakinga tik Rusijos vyriausybė.

„Manau, visi supranta, kad laimėti Tomske reikalavo principai, po to, kas čia įvyko“, – tviterio paskyroje rašė K. Fadejeva.

Keliose dešimtyse Rusijos regionų nuo penktadienio iki sekmadienio vyko savivaldos rinkimai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder