Baltijos šalių ministrai bendrai pasmerkė taikių protestuotojų sulaikymus Rusijoje

Baltijos šalių ministrai bendrai pasmerkė taikių protestuotojų sulaikymus Rusijoje

Lietuvos, Latvijos ir Estijos užsienio reikalų ministrai, reaguodami į Rusijos opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno palaikymo protestų metu sulaikomus taikius protestuotojus, paskelbė bendrą pareiškimą, kuriame pasmerkė šiuos įvykius ir paragino ES imtis ryžtingų veiksmų prieš Rusijos pareigūnus, atsakingus už protestuotojų areštus.

„Bendras Estijos, Latvijos ir Lietuvos užsienio reikalų ministrų pareiškimas: mes griežtai smerkiame taikių protestuotojų sulaikymą Rusijoje. Jie turi būti nedelsiant paleisti. Mes visi ES turime būti ryžtingi, imdamiesi ribojamųjų priemonių prieš Rusijos pareigūnus, atsakingus už areštus“, – pareiškimą savo „Twitter“ paskyroje išplatino Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

Šeštadienį Maskvoje į protestą susirinko keletas tūkstančių suimto opozicionieriaus A. Navalno šalininkų, atsiliepusių į jo raginimą visoje šalyje pradėti protestus prieš Rusijos prezidento Vladimiro Putino valdymą. Tarp susirinkusiųjų buvo ir A. Navalno žmona Julija, kuri buvo sulaikyta.

Stebėsenos organizacijos „OVD-Info“ teigimu, per protestus keliose dešimtyse Rusijos miestų šeštadienį sulaikyta daugiau nei 1 000 protestuotojų.

Apnuodijimą nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“ išgyvenęs aršiausias V. Putino kritikas šalyje paragino rengti masines protesto akcijas po to, kai jį, sugrįžusį iš Vokietijos, kur jis buvo gydomas, Maskvos Šeremetjevo oro uoste sulaikė policija.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder