Baltarusijos protesto akcijose sekmadienį sulaikyta mažiausiai 140 žmonių

Baltarusijos protesto akcijose sekmadienį sulaikyta mažiausiai 140 žmonių

Baltarusijoje sekmadienį per opozicijos protestus prieš prezidento Aliaksandro Lukašenkos perrinkimą dar vienai kadencijai Minske ir kituose miestuose jau sulaikyta mažiausiai 140 žmonių, sekmadienį pranešė žmogaus teisių centras „Viasna“.

Centro tinklapyje skelbiamas sąrašas su sulaikytų protestuotojų pavardėmis, jis nuolat atnaujinamas.

Daugiausia sulaikytųjų sostinėje Minske. Be to, žmogaus teisių gynėjai turi informacijos, kad žmonių sulaikyta Gardine, Breste, Vitebske, Barysave, Salihorske, Novopolocke.

Protesto akcijos vyko įvairiuose Baltarusijos sostinės rajonuose ir kituose šalies miestuose, žmonės su baltai raudonai balta simbolika rinkosi į kolonas. Tikslų dalyvių skaičių sunku įvertinti. Jėgos struktūros trukdė eitynėms ir sulaikinėjo žmones.

Tai jau antras protestų savaitgalis, kai Minske neatjungtas mobilusis internetas ir nebuvo uždaromos metropoliteno stotys.

Baltarusiją jau penktą mėnesį krečia masiniai protestai dėl rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas A. Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų. Opozicija ir Vakarų demokratijos šiuos rinkimus laiko suklastotais.

Protestuotojai reikalauja A. Lukašenkos atsistatydinimo, politinių kalinių paleidimo ir naujų rinkimų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder