B. Gatesas numatė „katastrofą, baisesnę už koronavirusą“

B. Gatesas numatė „katastrofą, baisesnę už koronavirusą“

„Microsoft“ įkūrėjas Billas Gatesas numatė ekologinęs krizę, kurios padariniai bus didesni už koronaviruso pandemijos padarytą žalą.

Jis prognozavo, kad per ateinančius kelis dešimtmečius planeta susidurs su pasauline globaline krize, kurią sukels klimato pokyčiai.

„Kad ir kokia pandemija yra siaubinga, klimato pokyčiai gali būti dar blogesni“, - savo tinklaraštyje rašo milijardierius.

B. Gatesas mano, kad norint išvengti katastrofos, reikia žymiai sumažinti į atmosferą išmetamų šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekį.

„Microsoft“ įkūrėjas ekologinės krizės poveikį palygino su koronaviruso pandemija.  Iš 100 000 gyventojų vidutiniškai nuo infekcijos mirė 14 žmonių. Anot verslininko, per ateinančius 40 metų mirtingumas nuo kylančios temperatūros Žemėje bus toks pat, o iki 2100 metų šis skaičius bus penkis kartus didesnis.

Milijardierius paragino jau dabar kovoti su klimato kaita. Visų pirma, jis pasiūlė pritraukti mokslą ir naujoves, kad būtų galima kontroliuoti išmetamų teršalų kiekį į atmosferą. Tuo pat metu jis įsitikinęs, kad kova su aplinkos apsaugos problemomis turėtų būti vykdoma ir besivystančiose šalyse. B. Gatesas pabrėžė, kad žmonija neturi laiko ir turi veikti šiandien.

„Sukurti ir įgyvendinti visus būtinus pokyčius švarios energijos srityje reikės dešimtmečių“, - apibendrino „Microsoft“ įkūrėjas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder