„ByteDance“ tvirtina, kad neplanuoja parduoti „TikTok“

Atsistatydino „TikTok“ generalinis direktorius K. Mayeris

„TikTok“ generalinis direktorius Kevinas Mayeris trečiadienį paskelbė pasitraukiąs iš einamų pareigų, kylant įtampai tarp Pekino ir Vašingtono dėl Kinijai priklausančios socialinių tinklų programėlės veiklos.

Pranešimo apie K. Mayerio atsistatydinimą sulaukta praėjus vos kelioms dikenoms po to, kai „TikTok“ į teismą patraukė Jungtines Valstijas, siekiant pasipriešinti šalies vyriausybės teiginiams, esą itin populiari programėlė yra naudojama amerikiečių šnipinėjimui.

„TikTok“ atsidūrė diplomatinės audros tarp JAV ir Kinijos centre. Prezidentas Donaldas Trumpas rugpjūčio 6 dieną pasirašė dekretą, kuriuo suteikė amerikiečiams 45 dienas nutraukti visus verslo sandorius su programėlę valdančia Kinijos bendrove „ByteDance“ ir iš esmės suteikė terminą, iki kurio turėtų būti užbaigtas galimas programėlės pardavimas JAV bendrovei.

Programėlė „TikTok“, JAV atsisiųsta 175 mln. kartų ir daugiau nei 1 mlrd. kartų visame pasaulyje, ieškinyje teigė, kad D. Trumpo nurodymas piktnaudžiauja Aktu dėl ekonominių galių tarptautinės nepaprastosios padėties atveju, kadangi platforma, kurioje vartotojai dalijasi trumpo formato vaizdo įrašais, nėra „neįprasta ir nepaprasta grėsmė“.

Aukšto rango pareigas bendrovėje „Disney“ anksčiau ėjęs K. Mayeris, „TikTok“ vadovu tapęs tik gegužę, darbuotojams skirtame laiške sakė, kad pastarosiomis savaitėmis „itin smarkiai pasikeitė politinė aplinka“.

„Esant tokiai padėčiai ir mums besitikint, kad greitu metu bus pasiektas sprendimas, su giliu liūdesiu noriu jums pranešti, jog nusprendžiau palikti bendrovę“, – rašė jis.

„Suprantu, kad vaidmuo, kurį pasiryžau vaidinti, į kurio pareigas įskaitomas „TikTok“ valdymas visame pasaulyje, atrodys visiškai kitaip dėl JAV administracijos sprendimo parduoti programėlės verslą JAV“, – pridūrė K. Mayeris.

„TikTok“ atskirame pranešime rašė: „Vertiname tai, kad pastarųjų mėnesių politinė dinamika visiškai pakeitė Kevino (Mayerio) vaidmens apimtį ateityje, ir visiškai gerbiame jo sprendimą. Dėkojame jam už jo laiką bendrovėje ir linkime gero.“

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder