Airija pirmoji iš ES šalių grįžta prie karantino

Airija pirmoji iš ES šalių grįžta prie karantino

Airija tampa pirmąja ES šalimi, dėl koronaviruso pandemijos grįžtančia prie karantino. Ministras pirmininkas Michaelis Martinas pirmadienį paskelbė, kad vėl bus ribojamas gyventojų judėjimas.

Šalyje duris užvers visos nebūtinos parduotuvės. Barai ir restoranai galės siūlyti maistą tik išsinešimui. Išimtis bus daromos tik mokykloms, kurios liks atidarytos. Priemonės šešioms savaitėms įsigalios nuo trečiadienio.

„Kiekvienas šalyje prašomas likti namuose“, - sakė M. Martins savo kalboje per televiziją. Žmonėms leidžiama nuo savo gyvenamosios vietos nutolti tik per penkis kilometrus. Mokyklos ir darželiai veiks toliau, „nes mes negalime leisti, kad mūsų vaikų ir jaunuolių ateitis taptų dar viena šios ligos auka“, kalbėjo premjeras.

Pastaruoju metu Airijoje, kaip ir kitur Europoje, auga koronaviruso atvejų skaičius. Pirmadienį pranešta apie daugiau kaip 1 000 naujų infekcijų. Oficialiais duomenimis, nuo pandemijos pradžios 1 852 žmonės mirė. Infekuotųjų registruota beveik 51 000. Airija turi 5 mln. gyventojų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder