Už rinktinės borto - Adas Juškevičius ir Artūras Gudaitis

Už rinktinės borto - Adas Juškevičius ir Artūras Gudaitis

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneriai antradienį paskelbė galutinę komandos, vyksiančios į pasaulio čempionatą Ispanijoje, sudėtį.

Trenerių sprendimu, į galutinį dvyliktuką nepateko gynėjas Adas Juškevičius ir vidurio puolėjas Artūras Gudaitis.

"Nebėra tikslo kažką slėpti - liko paskutinės rungtynės, kurias norėsime žaisti su tais žaidėjais, kurie dalyvaus pasaulio čempionate, - sakė rinktinės vyriausiasis treneris Jonas Kazlauskas. - Vakar gražiai pasikalbėjom su abiem, pranešėm mūsų sprendimą ir paaiškinom, kad jie vis dar lieka atsarginių sąraše, jeigu kažkas atsitiktų per tas likusias dienas".

Komandos strategas tikisi, kad laikas, praleistas rinktinės stovykloje bus naudingas abiem krepšininkams, kurie paskutiniai nepateko į galutinę komandos sudėtį.

"Dirbo abu vyrai gerai. Artūras apskritai buvo kaip lakmuso lapas, kuris per visą pasirengimo laikotarpį sugėrė į save labai daug žinių, informacijos ir patirties, pasiėmė viską, ką galėjo gauti ir labai patobulėjo, - kalbėjo J. Kazlauskas. - Manu, kad jo buvimas buvo labai naudingas ir Lietuvos rinktinei, ir jam pačiam, žiūrint į jo ateitį. Ado situacija kiek kitokia - jis buvo čia kaip žaidėjas, kuris gali iš dalies rungtyniauti ir kaip įžaidėjas, o būtent šita pozicija yra pati opiausia šiandienos rinktinėje, ypač iškritus Žygiui (Žygimantui Janavičiui - ELTA). Bet objektyviai žiūrint, visi kiti likę žaidėjai yra už Adą stipresnį, tad tai nebuvo labai jau sunkus sprendimas".

Antradienį Lietuvos krepšininkai Zagrebe žaidžia paskutines draugiškas rungtynes su Kroatijos krepšininkais.

Lietuvos rinktinė trečiadienį dar treniruosis Kroatijoje, o ketvirtadienį iš Zagrebo užsakomuoju reisu išskris į Gran Kanariją.

Rugpjūčio 30 - rugsėjo 14 dienomis Ispanijoje vyksiančiame pasaulio čempionate Lietuvos rinktinė žais D grupėje su Angolos, Australijos, Pietų Korėjos, Meksikos bei Slovėnijos komandomis.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder