Uždekime advento žvakelę

Uždekime advento žvakelę

Kūčių vakarą bus uždegta paskutinė - ketvirtoji advento žvakelė, įsmeigta į eglišakių vainiką. O pirmąją Bendruomenės namuose uždegė Klaipėdos miesto bendrija "Artritas", sutrikusio intelekto žmonių globos bendrija "Klaipėdos viltis", "Maisto banko" Klaipėdos skyrius bei senjorų šokių kolektyvas "Klaipėdos Zunda".

Nors tik paviršutiniškai žvilgterėjome į įvairiaspalves advento laikotarpio tradicijas, žiūrovams buvo suteikta proga stebėti "Klaipėdos vilties" teatro trupės "Drugelis" atlikėjų pasirodymą. Suvaidintos scenos pagal Kristijono Donelaičio poemą "Metai". Nustebino scenarijaus originalumas: prasmingi dialogai, veikėjų charakterių raiška, muzikinis fonas, o ypač dainuojamasis poemos tekstas. Atlikėjai ne tik stebino, bet ir be galo pradžiugino savo vaidmenų atlikimo nuoširdumu ir kūrybiškumu. Be abejonės, tai - didelis režisierės Lauros nuopelnas, o kur dar atlikėjų meilė bei pasiaukojimas, gebėjimas visa tai sudvasinti.

"Klaipėdos zundos" šokėjos šią rimties popietę pašoko ritualinį, sudvasintą šokį "Ak, eglite". Žiūrovai ir dalyviai aplodismentais palaikė grupės įkūrėjos ir nenuilstančios organizatorės Irenos Toliušienės įžanginę kalbą. Ji, atrodo, nei sirgt, nei sent nesugeba, visada besišypsanti, miela.

Norisi padėkoti visiems, prisidėjusiems prie šios popietės susikaupimo nuotaikos kūrimo. Tegul advento žvakelė sustiprins mūsų viltis, kad gyvenime įsižiebs vis daugiau šviesos ir gėrio.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder