Palikite mūsų medžius ramybėje

Palikite mūsų medžius ramybėje

Nežinau, kaip turėtų jaustis ponas miesto meras, perskaitęs "Vakarų eksprese" išspausdintą straipsnį "Nerimsta dėl brangių medžių". Mano bendruomenė priėjo prie vienintelės išvados - ponai iš Etikos komisijos viešai išsityčiojo iš piliečio Manto Luinio.

Ne, gerbiamas Aurimai Mockau ir Sauliau Lieki, mums, gimtojo miesto Klaipėdos gyventojams, nereikia jūsų pajaciškų filmukų ir sveikinimų. Jūs, kaip Etikos komisijos nariai, pirmiausia privalote atsakyti į gyventojų klausimus, beje, labai logiškus ir aktualius.

Pirkdami medžių sodinukus už fantastiškas kainas (600 eurų už medelį), tikriausiai pamiršote, kad retas klaipėdietis per mėnesį tokią algą gauna. Matyt, nelabai matote, kad miestas rūgsta pūvančių lapų krūvose ir nuo vėjo besiplaikstančiose šiukšlėse. Mokame mes mokesčius nuo kiekvieno kvadrato, o Darbo biržos žmogeliai retai pasirodo su grėbliais ir šluotomis. Be abejo, nėra pinigų. Bet ne apie tai.

Štai ponas Etikos komisijos narys dejuoja, kad didelės kainos esančios dėl biurokratijos konkursinės tvarkos. Tai kam skerdžiate medžius visame mieste? Kas prašė?

Augo tie medžiai dešimtmečius, kvėpavo už mus uosto teršalais ir automobilių išmetamosiomis dujomis. Iki šiol buvo ir geri, ir sveiki. Kažkokia aplinkotvarkos specialistė-ekstrasensė (per TV girdėjau sunkiai sakinį surezga) pažiūri ir nusprendžia, kad visi miesto medžiai serga, juos išskusti reikia. Tik kažkodėl kamienai sveiki ir balti lieka.

Tegu jau mes liksime tie gyventojai kvaileliai, tik balsavimui ir reikalingi, bet Jūs, A. Mockau ir S. Lieki, kaip persidirbę Etikos komisijos naria, turėtumėte elementarių mandagumo taisyklių laikytis ir M. Luinio atsiprašyti, jei nesugebate į jo klausimus laiku atsakyti. Mums visiems labai aktualus tas medžių skerdimas ir atsodinimas, nors ir taip aišku, kad čia negražiai "plaunami pinigai". Ir patarimas - nelįskite į tas, anot jūsų, "pinkles, kur joks verslininkas už tą parduotuvinę kainą nedalyvaus". Palikite mūsų medžius ramybėje.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder