Gražinos skiltis

Gražinos skiltis

Kančios

Šilutės pl. 70-ojo namo aplinka prieš kelerius metus buvo ideali - medžiai, krūmai namą buvo atitvėrę nuo didžiojo kelio, keturių eismo juostų plento. Tačiau statant prekybos centrą Šilutės pl. 68, augalai buvo iškirsti. Gyventojams buvo pažadėta: pasibaigus statyboms, jie bus atsodinti. Jau praėjo keleri metai, o pažadų niekas ir neketina tesėti. "Kenčiame dėl didelio triukšmo, automobilių išmetamųjų dujų. Negana to, iš mūsų namo pusės yra prekių krovimo aikštelė, kurioje darbas dažnai vyksta ir naktį. Kadangi nėra jokių apsauginių sienų, želdiniai iškirsti, kenčia ne tik namo gyventojai, bet ir pats pastatas: nuo susidarančių vibracijų jau skilinėja namo sienos", - laiške redakcijai parašė Šilutės pl. 70-ojo namo gyventojai.

Jie priminė ir tai, kad miesto Tarybos sprendimu Šilutės pl. patenka į tylos zoną: "Labai norėtume, kad šia namo ir jo gyventojų padėtimi susidomėtų miesto valdžia. Juk gyvename ne akmens amžiuje ir būdų bent iš dalies izoliuoti namą nuo vibracijų, o gyventojus - nuo nepakeliamai užteršto oro (ypač praėjusią tokią karštą vasarą) tikrai yra."

Stebuklų šalis

Baigiantis sutarties su mobiliojo ryšio bendrove terminui, ponios Fridos vyrui paskambinęs bendrovės atstovas siūlė sutartį pratęsti. Tačiau vyriškis pasakė, kad dėl pasiūlymo dar pagalvos. Ir kaip šeima nustebo, kai pradėjo eiti sąskaitos pagal nei sudarytą, nei pasirašytą naują sutartį: "Nei kas buvo atėjęs, nei kas skambino, nei mes pasirašėme kokius dokumentus, o jau gauname pranešimus su grasinimais teismu ir antstoliais", - stebėjosi Frida. Žinoma, sutuoktiniai įteikė protesto raštą bendrovei. Dabar su baime laukia rezultatų. "Juk žinome, kad Lietuva - stebuklų šalis, ir joje gali vykti patys netikėčiausi dalykai. Ir, kas svarbiausia, tu negali įrodyti, kad nesi kupranugaris, išlindęs pro adatos skylutę", - svarstė Frida.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder