Apie valdišką požiūrį

Apie valdišką požiūrį

Esu senas klaipėdiškis, išgyvenu dėl kasdienių įvykių Klaipėdoje, seku juos, džiaugiuosi gražiais dalykais ir įvykiais.

Matau, kad privati iniciatyva dažniausiai pasiekia puikių rezultatų, pavyzdžiui, paminklo motojudėjimo pradininkui ir keliautojui Pilies gatvėje pastatymas.

Labai gaila, kad valdiškas požiūris neatrado vietos jūrų kapitonui Liudvikui Stulpinui vieninteliame Lietuvos uostamiestyje. Tai - valdiško požiūrio rezultatas.

Tokį pat valdišką požiūrį stebėjau ir pirmadienį, rugpjūčio 7-ąją, apie 10 valandą. Tuo metu iš Kruizinių laivų terminale atplaukusio laivo į krantą lipo turistai. Juos pasitiko muzikantai, išsirikiavę numeruoti didžiuliai autobusai (ne mažiau nei 13 vnt.), būriavosi pasipuošę gidai.

Kruizinio laivo fone Kuršių mariose skriejo jachtos. Svečiai gėrisi tais vaizdais, skuba paveiksluotis savo laivo ir jachtų fone, bet autobusai sustatyti taip, kad laisvo tarpo tarp jų ir marių beveik nebėra. Kraštinis autobusas beveik liečia gražųjį paminklą išlydinčiajam berniukui ir šuniukui. Jų turistams praktiškai nebesimato. Šalia stovintis flagštokas bergždžiai skambina savo vėliavos pakėlimo lyną į tuščią atramą - svečius sutinkame užmiršę pakelti valstybės vėliavą (juk pasibaigė didžiųjų laivų regata, kam jos bereikia?!).

Viduryje gražios aikštės apvaliame rate puikuojasi aukštas apšvietimo stulpas. Tik kas tai per betoniniai "paminklai" apie jį? Aptrupėję betono gabalai ir styrantys metaliniai ankeriai turbūt nepuoštų šventinių bukletų apie Klaipėdos uostamiestį kruizinių maršrutų pristatymo pasauliniuose renginiuose. Tai galbūt yra kam pažiūrėti, kaip mes pasiruošę eilinį pirmadienį sutikti eilinį kruizinį laivą?

Išvažiuodamas iš piliavietės teritorijos mačiau nemažai turistų, kurie paveikslavosi prie paminklo su motociklu. Gal būtų gražu, jei vietoje minėtų betono šedevrų Kruizinių laivų terminale jie galėtų nusipaveiksluoti toje vietoje prie pirmajam kapitonui skirto paminklo? Deja, uostamiesčio biurokratų valdišku požiūriu džiaugsis Telšiai.

Beje, kai bandžiau atkreipti gidų dėmesį į tuščią vėliavos stiebą, atsakymas buvo toks: "Esate pilietiškas, kreipkitės į Savivaldybę." Supratau, kad valdiškas požiūris užvaldęs daugelį...

Ilgametis Klaipėdos naujienoms neabejingas Kęstutis

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder