Žiūrint, kaip pateiksi

Žiūrint, kaip pateiksi

Žiūrint, kaip pateiksi

Per visą Lietuvą nuvilnijo homeriško juoko banga, kai buvo paskelbta, kad senjorams didinamos pensijos... 3,43 Lt. Kai tuo pat metu įvairaus rango valdininkams ir liaudies "tarnams" algos pakeltos 1 000-3 000 Lt. Kas liko, tai dėl Miko... Žinoma, į tokias "bangas" sureagavo ir "Vakarų ekspreso" skaitytojai, pranešdami, kad pensijų "didinimu" pasityčiojimas iš senjorų nesibaigė. Mat jauni ir pagyvenę dėdės radijo ir TV eteriuose toliau įžūliai tyčiojasi įrodinėdami, kad Lietuvos pensijos "neiškrenta iš bendro Europos konteksto", nurodydami - jos yra 47-50 proc. buvusio atlyginimo dydžio. Ir - nė kriukt, jog Europoje mažesnes pensijas nei lietuviai tegauna rumunai. Taigi - yra melas ir statistika. O ją pateikti galima labai įvairiai.

Be namų negerai

Aną dieną vienas garsus Klaipėdoje, o ir visoje Lietuvoje sportininkas visai be jokios progos prabilo: "Miestas be teatro - miestas be ateities." Ir dalykiškai pasiteiravo: "Kada Klaipėdos dramos teatras grįš į savo patalpas?" O kad aš žinočiau... Jau kelintą kartą šio teatro aktoriai lieka benamiai. Kai pirmąjį kartą prieš kelis dešimtmečius jis buvo ardomas ir statomas, ne vienas aktorius, nusivylęs savo profesija, griebėsi žemiškų verslų, kad pats galėtų išgyventi ir šeimą išmaitinti. Kiti, atvirkščiai, ieškojo pjesių ir režisierių, kad su jais ar jomis dirbtų, treti rengė poezijos vakarus. Bet ne namuose, svečiuose. Išgyveno. O dabar štai vėl jau kelintus metus aktoriai glaudžiasi visiškai tam netinkančiuose Žvejų rūmuose. Man, kaip paprastai klaipėdietei ir šio teatro aktorių bei vadovų gerbėjai, labai apmaudu, kad gausiai pabirusius garbingus jubiliejus Klaipėdos dramos teatro aktoriai turi švęsti svetimuose namuose. Tegul apsupti gerbėjų, tegul pagarbinti Lietuvos vadovų ir ministrų padėkų popieriukais, bet... ne savo namuose. Per paskutinį jubiliejų, kai buvo skaitomi prezidentės, ministro pirmininko sveikinimai, tyliai sau galvojau - geriausia dovana būtų užbaigta teatro rekonstrukcija.
Vieno teatro Klaipėdoje rekonstruoti niekaip neužbaigia, dėl kito teatro vis neapsisprendžia. Ir klaipėdiečiai, mėgstantys teatro meną, kabo tarp dangaus ir žemės. Na, nejauku tuose Žvejų rūmuose, o kiek vaikščiosime į tą kultūrnamį - Muzikinį teatrą, kuris tikrai nėra tinkamas mūzoms Melpomenei, Terpsichorei ar Talijai skraidyti?

Tel. 49 34 35 darbo dienomis nuo 10 iki 13 val.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder