Vitas Tomkus: Kam gera būti idiotu?

Vitas Tomkus: Kam gera būti idiotu?

Kare - tiek ekonominiame, tiek hibridiniame - jokia logika neegzistuoja. Idiotams Lietuvos valdžioje priminsiu JAV karą Irake: ar logiška buvo išleisti milijardus bomboms, siekiant sugriauti Sadamo Huseino ūkį, o po to dar 100 mln. USD šalies ekonomikai atstatyti?

Kam tai naudinga? Tik idiotams?

Ne tik.

Labiausiai pasipelnė karo ir statybų pramonės magnatai. Uždirbo dvigubai: viską Irake sugriaudami ir ne viską atstatydami. Ir dar naftos sočiai prisipumpavo.

O dabar apie Lietuvos ir Baltarusijos politinę situaciją. Regis, nelogiška užsipulti dešimtkart stipresnį kaimyną, nuo kurio tiesiogiai priklauso tavo gyvenimas? Juk kartais ne tik policija, bet ir sąjungininkai laiku į 112 signalą nesureaguoja.

Su kaimynais visuomet naudingiau gyventi taikiai ir kuo mažiau kištis į jų reikalus. Kitaip bus ne gyvenimas, o pragaras. (Kas netiki, lai pamoko savo artimiausią kaimyną, kaip ir ką jam namie geriau dulkinti, nesvarbu - kilimą ar tautą, kad už sienos jokio triukšmo nesigirdėtų.)

Kalbant apie kaimynines šalis, verta prisiminti, kad jie nėra girtuokliai iš tos pačios laiptinės. Jų gyvenamos vietos iš didmiesčio į Visaginą neišmainysi. Netgi kraustytis į Madagaskaro salą baltarusius vargiai pavyktų įkalbėti. (Ne lietuviai gi!)

Todėl su baltarusiais draugauti naudinga ne tik dėl normalių santykių, bet ir dėl materialinės gerovės. Jie aprūpina mūsų uostus kroviniais ir garantuoja gerą pelną mūsų geležinkeliams. Dauguma jų pas mus dažnai apsiperka ir palieka čia nemažai savo pinigėlių.

Kaimynystė ir patogi logistika, regis, naudinga abiem pusėms. Tik gyvenk ir norėk. O tiksliau - nerėk ant savo kaimynų ir nemokink jų, kaip reikia gyventi. (Ypač, kai pats gyveni ne savo galva, o pagal parėdymus iš už Atlanto.)

Negi mūsų tautos nerinkti „saliamonai“, esantys mūsų valdžios ir ne mūsų portaluose bei televizijose, šito nesuvokia? Negi, manot, eksprezidentai, monikutės, tapinai, lapinai bei kt., susirakinę rankutėmis idiotai, erzina rusus ir baltarusius tik dėl rezultato artėjančiuose rinkimuose?

Jei taip – galite pasveikinti juos su „pergale“: Baltarusija mūsų uostams bei geležinkeliams ne tik nebetieks krovinių, bet ir gali uždrausti mums per jos šalies oro erdvę skraidyti.

Ką šauksim, tautiečiai? Triskart „Valio“ ar triskart „Idiotai“? O gal – „Batka išeik“? ( O gal geriau išeiti ne Batkai, o apsišaukėliui Patriarxui?)

Jūs tikrai manot, kad po to mūsų verslininkai ir turistai balsuos už susirakinusius idiotus? Manote, idiotai to nesupranta? Kam visa tai naudinga?

Pirmiausia tiems, kurie gabeno ir „nedagabeno“ milijonus USD baltarusių opozicijai; ir tiems, kurie organizavo akcijas, remiami fondų; ir tiems, kurie už tūkstančius pardavinėjo jiems popierines vėliavėles, o daugiausiai uždirbs tie, kurie nepirks baltarusiškos elektros tiesiogiai, o įsigis gerokai brangiau per tarpininkus. Taip, kaip dujas perkam per ofšorus bei buvusią savo naftą per lenkus.

Mainais galėsime savo parsidavusį „elitą“ pravardžiuoti „idiotais“, ir jie bus labai laimingi ir patenkinti, nes už idiotizmą dar niekas nieko neteisia. Kitas reikalas – korupcija ir Tėvynės išdavimas.

P.S. Kad daugiau "sakralinių aukų" iš Baltarusijos opozicijos mūsų (gal ir ne mūsų) Tėtušis nebesulauks, galima jau nuspėti.

Mat vis daugiau idealistų maištininkų, stebėdami savo gerai apmokamus vedlius, suvokia: LABIAU APSIMOKA KOVOTI UŽ JAV DEMOKRATIJĄ IR UŽ JAV DOLERIUS, NEI AUKOTI GYVYBĘ DĖL SVETIMŲ IDEALŲ IR SVETIMŲ PINIGŲ TIK DĖL IDĖJOS... Aistros nurims, rinkimai baigsis, o kartėlis išliks.

Vieniems - dėl apsikvailinimo nelaisvės kelyje, kitiems - dėl sugadintų santykių su kaimynais, tretiems - dėl nepavykusio perversmo, už kurį būtų dar daugiau sumokėta.

Liūdna? Ne visiems. Braliukai latviai, Tėtušio išvadinti išdavikais, netrukus atsitokės, gaspadoriškai pasiskaičiuos, ir dar intensyviai ims prekiauti su Batia, kuriam būtina bendradarbiauti su kažkuo iš vakarinių kaimynių.

Estijos Prezidentė prie progos vėl užlėks į Kremlių šnektelt su Putinu, gal net susišnekės. O mes? Vėl losim ant kaimynų. It pasiutę šunys.

Tik dėl Šeimininko ir jo gardesnio kaulo. (Gaila, kad šeria ne visus...)

Redakcija už autoriaus nuomonę neatsako.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder