Už dešimtis milijonų menininkai kuria vamzdžius

Už dešimtis milijonų menininkai kuria vamzdžius

Mūsų valstybėje jau niekas nebestebina. Ne kartą piliečiams teko skaičiuoti savo pinigus, iškeliaujančius pro įvairiausių neaiškių projektų vartus. Lygiai tas pats vyksta ir kultūros srityje.

Jau nebe pirmą kartą įvairiems „menininkams“ skiriamos gana nemažos sumos, kad šie galėtų įgyvendinti keisčiausius meninius projektus, o greičiau kažkokias neišsipildžiusias savo fantazijas.

Neseniai Lietuvos kultūros taryba paskirstė milijonus litų įvairiems projektams. Nors kultūros sritį remti būtina, kai kurie projektai mažų mažiausiai kelia dvejonių.

Kažkodėl tie ekspertai, kurie skirsto milijonines lėšas, nėra atskleidžiami. Žmogaus menas tinkamas ar ne, jie nusprendžia slapta, galbūt todėl ir nesuka galvos, kai kyla visuomenės pasipiktinimas ne džiuginančiais, o kartais net liūdesį keliančiais „meno kūriniais“.

Ekspertai, matyt, vadovaujasi skandalingojo nesuvaldomo švaistymo projekto VEKS principais. Jau turime „vamzdį“, į kurį padorūs žmonės nė negali žiūrėti, o atsikratyti nėra kaip. Belieka liūdnai stebėti, kaip iš jo šaiposi praeinantys turistai.

Paskirsčius milijonus galima laukti naujų „vamzdžių“. Keista, kad šiais laikais menas, kadaise buvęs pasigėrėjimo šaltiniu, teikiančiu dvasinio peno, dabar išsigimsta, o patys „menininkai“ manosi galintys savo kūrybą aiškinti kaip tik norį. Jei ši nė iš tolo neprimena jokio meno, jie patikina, kad šis objektas skatina mąstyti, todėl ir yra menas. Tik pamirštame, kad ypač giliems pamąstymams yra mokslas, o menui galbūt leiskime būti tiesiog menu.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder