Teisutis Matulevičius: "Kitoks laiškas "kitokiems"

Teisutis Matulevičius: "Kitoks laiškas "kitokiems"

Esu teigiamai nusiteikęs žmogus. Stengiuosi niekada nedejuoti ir moku džiaugtis kitų sėkme. Praūžus Seimo rinkimų pirmam turui, nuoširdžiai pasidžiaugiau Laisvės partijos geru pasirodymu. Šaunu, kad į politiką ateina jauni žmonės, norintys pokyčių šalyje.

Daug kam rinkimų atradimu tapusi partija visą rinkimų kampaniją labai aktyviai kėlė seksualinių mažumų teisių klausimą. Neslėpsiu, tai ir išprovokavo mano apmąstymus šia tema.

Niekada homoseksualų nelaikau mažuma. Jie yra visavertė mūsų visuomenės dalis. Pirmiausia, jie yra lygiai tokie patys žmonės, su savo likimais, rūpesčiais ir džiaugsmais. Kad jie yra mažuma, akcentuoja jie patys, tiksliau, jų vardu kalbantis aktyvistai.

Mano vardas yra Teisutis. Retas vardas. Tokių vardų Klaipėdoje nedaug. Ar dėl to aš turėčiau save vadinti mažuma ir garsiai apie tai šaukti? O gal su kitais Klaipėdos Teisučiais organizuoti spalvotą paradą Herkaus Manto ar Liepų gatve? Tikrai ne.

Diskusijos apie kitokios seksualinės orientacijos žmones visame pasaulyje kelia aistras. Tas aistras dažniausiai išprovokuoja patys homoseksualai, pasirinkdami agresyvias saviraiškos formas.

Vyrai ryškiai dažytomis lūpomis, su aukštakulniais ir suknelėmis. Vieši bučiniai ir apsikabinimai.

Garsios ir margaspalvės eisenos. Tautinių vėliavų nuplėšimas ir niekinimas. Visa tai pasitelkiama, kaip tariamos kovos už savo teises, priemonės. Kas tai? Saviraiška? Gal protestas? Tada leiskite paklausti, kodėl protestuojate?

Ar jums taikomi didesni mokesčiai? Ne. Ar jūs negalite kartu su visais eiti per pėsčiųjų perėja? Ne. Ar jums autobuse atskirtos specialios vietos? Ne. Ar jūs negalite balsuoti rinkimuose? Ne. Ar jums kino teatruose atitvertos atskiros kėdės? Tikrai, ne.

Gal tai tiesiog liguistas noras, bet kokia kaina pritraukti kitų dėmesį? Tiesiog, būti matomiems. Bet taip elgdamiesi jūs skaldote ir atstumiate. Biblijoje parašyta, kad medį pažinsi iš vaisių.

Šakos gali būti labai vešlios. Bet svarbiausia, ar subrandina jis vaisius. Jeigu ne - medis beprasmis. Būdami visavertė bendruomenės dalis, ką padarėte naudingo ir reikalingo visuomenei? Gal išvalėte Smiltynės mišką ar pasodinote medžių Sąjūdžio parke ar savanoriškai dirbote Senelių globos namuose ar Girulių kūdikių namuose?

Surinkę visą puokštę atliktų kilnių ir reikalingų darbų Klaipėdai, išeikite į gatves ir pasigirkite. Tada gal ir aš eisiu koją kojon jūsų organizuotoje eisenoje.

Visi esame vienodi ir visaverčiai. Nesvarbu, kokios mūsų politinės pažiūros, akių spalva ar asmeninis gyvenimas. Pasaulis padovanojo mums daugybę nuostabių kompozitorių, rašytojų, dailininkų.

Iki šių dienų mes žavimės jų genialia kūryba. Visiškai neskirstydami ir nesigilindami į jų seksualinį gyvenimą, nors nemaža dalis jų buvo homoseksualūs. Už juos kalba jų darbai.

Būkite kokie norite būti. Džiaukitės gyvenimu, kaip tik išeina džiaugtis. Bet kalbėkite apie save darbais, o ne aukštakulnių ir ryškiai išdažytų lūpų kalba.

„Vakarų ekspreso“ redakcijos nuomonė nebūtinai sutampa su Nuomonių rubrikos tekstų autorių nuomone.  Už publikuojamų komentarų, nuomonių turinį atsako autoriai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder