Tai ko tie gėjai reikalauja? (Atsakymas T. Matulevičiui)

Tai ko tie gėjai reikalauja? (Atsakymas T. Matulevičiui)

Apaštalas Paulius rašė laiškus korintiečiams. Seneka rašė laiškus Liucijui. Kunigaikštis Gediminas rašė laiškus pirkliams ir popiežiui. O Teisutis Matulevičius rašo laiškus gėjams, vadindamas tiek laiškus, tiek gėjus „kitokiais“.

Tai dabar pasėdėkim, padejuokim ir paverkim, kad visokie gėjai reikalauja išskirtinių teisių ir griauna tradicines lietuvių (!) šeimas. Nes būtent tą ir norisi daryti perskaičius „Vakarų eksprese“ minėto autoriaus publikuotą tekstą „Kitoks laiškas kitokiems“ – apie LGBTI asmenis, kurie net Smiltynės miško neišvalė, jokių medžių Sąjudžio parke nepasodino, bet matai reikalauja kažkokių teisių, nors niekas jų, suprask, nediskriminuoja.

Bravo, maestro. Dabar įsipilkit ko nors stipresnio ir apibėręs druskos aplink kompiuterį laikykitės iš visų jėgų į stalą – ir skaitydamas kalbėkit visokias maldas ir užkeikimus, kad tik, ne duok dieve, gėjumi nepavirstumėte, nes šioje publikacijoje aš demonstruosiuosi ir reikalausiu išskirtinių teisių, ir tai darydamas skleisiu propagandą, apmokėtą gėjų mafijos ir Sorošo.

Likę skaitytojai prieš skaitydami (arba ne) šį tekstą dar parašys komentarų skiltyje, kad mes geriam naktimis vaikų kraują ir vienaragių ašaras, tai gal mažu kaip nors pavyks Jums atsilaikyti.

Kitoks laiškas?

Man šiek tiek keista, kad šis laiškas visiškai nėra „kitoks“, nors tokį turinį žada antraštė. Priešingai – jis tik papildo ir toliau didėjančią homofobiškų ir aklai problemas žiniasklaidoje neigiančiųpublikacijų srautą, matomą, kai kuriuose leidiniuose.

Gerbiamas maestro, pradėkime nuo tų Smiltynės miškų ir pasodintų medžių Sąjūdžio parke. Jūs klausėte, ką mes padarėme, kad nusipelnėme kažkokių teisių.

Nu, net medžių nepasodinom, net miško neišvalėm. Žinokit, aš tik priminsiu, kad LGBTI asmenys yra visuomenės dalis ir mes esame joje – dirbame tokius pat darbus, dalyvaujame tokiose pat akcijose, valome ir gamtą, ir savanoriaujame, ir kuriame.

Žodžiu – turbūt jau supratot mintį. Ir nors jūs teigiate, kad mes turime surinkti kažkokių savo atliktų darbų puokštę ir pristatyti ją, ir tik tada bus galima diskutuoti apie kažkokias mistines „išskirtines privilegijas“, aš jaučiuosi šitos visuomenės dalimi – mokantis mokesčius ir kuriantis visuomenės gerbūvį, todėl neprivalau niekam nieko neįrodinėti specialiu sąrašu.

Šitie jūsų dėstomi argumentai yra klaidingi, nes atskiria tam tikrą visuomenės grupę nuo kitos, nors ekonominiu ir visuomeniniu lygiu to daryti nereikėtų – verdame viename katile.

Nepaverskite LGBTI žmonių kažkokiais iš dangaus nukritusiais ateiviais, kurie niekuo neprisideda, bet visko nori, nes tai netiesa.

Tarp kitko, o gal Jums irgi reikėtų suskaičiuoti visus savo gyvenimo nuopelnus ir tik tada bus galima kalbėti apie jums tokias suteikiamas teises kaip, pavyzdžiui, susituokti arba nepatirti neapykantos, o ją patyrus – naudotis teise į atkuriamą teisingumą?

Nediskriminuojami. Ar tikrai?

Sakot, kad mes, kaip visuomenės grupė, nesame pažeidžiama ir niekas mūsų nediskriminuoja. Dabar pat pakilkite nuo kompiuterio, išeikite į gatvę ir paklauskite praeivių, ar jie norėtų išnuomoti butą asmeniui, jeigu, pavyzdžiui, jis yra LGBTI žmogus.

Dar paklauskite, o ar norėtų, kad jų vaikus mokykloje mokytų homoseksualus mokytojas.

Arba, ar norėtų, kad tokie asmenys galėtų susituokti. Apklauskite kokius 10 praeivių. Ir supraskit, kokia yra visuomenės nuomonė apie LGBTI ir kaip tos grupės niekas nediskriminuoja.

Apie patiriamus neapykantos nusikaltimus (užpuolimus, kurstymą smurtauti), psichologines traumas, kurias sukelia homofobiška aplinka, jau net nekalbu. Tai yra ne kas kita, o diskriminacija.

Dar – piktinatės, kad vyksta LGBTI asmenų eitynės. Ir čia pat pametate genialią mintį – surengti spalvotą paradą, kuriame žygiuotų „Teisučių“ banda, nes vardas retas, tai reikia jam ir parado.

Galiu pasakyti štai ką – pirmyn. Aš netikiu, kad kada nors surengęs tokį „Teisučių paradą“ sulauktumėte didelio visuomenės pasmerkimo. Toks renginys būtų smagus. Ir visokie hitleriukai nelaužytų tvorų ir jų neneštų policijos pareigūnai, nes Teisučiai niekam pykčio nekelia.

Tuo metu LGBTI asmenys sulaukia didelės neapykantos. Tad toks jūsų teiginys yra savo paties parodija – viena vertus, jūs sakote, kad niekas nieko nediskriminuoja, kita vertus, pats norėtumėte, kad LGBTI asmenys „nesidemonstruotų“, nors kitokios eitynės į akis nekrenta.

Žmonės turi Konstitucinę teisę rengti susibūrimus, gaila, kad ši teisė jums taip nepatinka. Juk kartu tai ne tik mūsų, bet ir jūsų teisė. Tad kodėl ja negalima pasinaudoti? Bent kartą dalyvavote LGBTI asmenų eitynėse?

Kviečiu prisijungti. Šiose eitynėse niekam nėra skatinama neapykanta, priešingai – kviečiama skleisti meilę ir džiaugsmą, ir kovoti už kiekvieno asmens teises, už jūsų teisę mylėti moteris – taip pat.

„Vieši bučiniai ir apsikabinimai“, - kaip vieną iš baisybių apie LGBTI asmenis pateikiate jūs. O ką? Baisu, kad patį tokie veiksmai gėjumi gali paversti? Jeigu atsakymas teigiamas – metas susimastyti apie pačio tapatybę.

O šiaip heteroseksualių asmenų „vieši bučiniai ir apsikabinimai“ niekam šoko nekelia – LGBTI asmenys tai irgi priima kaip natūralų reiškinį. Bet jau homoseksualių asmenų „vieši bučiniai ir apsikabinimai“ yra negerai.

Tačiau kartu LGBTI asmenų niekas nediskriminuoja ir nesityčioja, ar ne? Dar viena savo paties teiginio parodija.

Ir štai jūsų publikacijoje susiduriame su tokia homofobine tirada, kad kurį laiką skaitai ir negali patikėti, kad straipsnį parašyti laiko pakako, o į problematiką įsigilinti – nelabai. Čia tas variantas, kad „kiek moka, taip ir rašau“? Prasideda tokie seni mediniai kaip kad „Ar Jums taikomi didesni mokesčiai? Ne. Ar jūs negalite eiti per pėsčiųjų perėją? Ne. <...> Tai vardan ko jūsų protestas?“

Štai, prašom:

Šiuo metu negalime savo santykių tvarkyti teisiškai, t.y. įteisinti partnerystės ar santuokos, dėl to:

1. Negalime lengviau tvarkyti paveldėjimo reikalų, heteroseksualūs sutuoktiniai – gali.

2. Negalime gauti informacijos iš gydymo įstaigų apie savo mylimųjų sveikatą, būklę, būti įleisti į palatą kaip artimieji, heteroseksualūs sutuoktiniai – gali.

3. Negalime gauti išmokos, jeigu mylimasis miršta, heteroseksualūs sutuoktiniai – gali.

4. Neturime teisės neliudyti prieš savo mylimuosius teisme/policijoje, heteroseksualūs sutuoktiniai – turi.

5. Negalime naudotis sutuoktinio statusu suteiktomis mokesčių lengvatomis, kai vienas iš sutuoktinių nedirba, heteroseksualūs asmenys – gali.

Be to:

6. LGBTI asmenys, viešai apkabinantys ar pabučiuojantys vienas kitą, sulaukia visuomenės pasmerkimo ir priešiškos reakcijos, yra atvejų, kai būna fiziškai užpuolami, heteroseksualūs asmenys – nesulaukia ir nėra užpuolami.

7. LGBTI paaugliai neretai sulaukia priešiškos tėvų, mokytojų, bendraamžių reakcijos ir homofobinių užgauliojimų, heteroseksualūs paaugliai dėl savo orientacijos jokių užgauliojimų nepatiria.

8. Yra atvejų, kai darbdaviai diskriminuoja LGBTI asmenis jų nepriimdami į darbą ne dėl kompetencijos trūkumo, o būtent dėl neigiamo požiūrio į LGBTI, dėl to LGBTI asmenys susiduria su didesne rizika patirti skurdą.

9. Yra atvejų, kai LGBTI asmenims nėra išnuomojamas būstas vien dėl to, nes buto savininkai yra nusiteikę homofobiškai.

10. Nors įstatymai numato diskriminacijos draudimą, Lietuvos teismų praktika – kitokia: dažniausiai neapykantą prieš LGBTI asmenis kurstantys homofobai nėra nubaudžiami, dėl to Lietuva šiais metais pralaimėjo bylą Strasbūre.

11. LGBTI asmenys yra fiziškai užpuolami – yra buvęs atvejis, kai laiptinėje vien dėl savo orientacijos buvo užpulta homoseksualių vaikinų pora, bet policija tyrimą pradėjo tik situacijai iškilus į viešumą, prieš tai jis buvo nutrauktas. Tai rodo LGBTI asmenų pažeidžiamumą ir neužtikrinamą teisę į efektyvią teisinę gynybą.

Kol kas tiek pakaks.

Būtų smagu, kad mes, kaip visuomenė, imtume spręsti šias problemas. Daug LGBTI asmenų yra pasislėpę, net patys nusistatę neigiamai prieš tokias „privilegijas“ nepatirti viso šito (jeigu tu žmogui 49 kartus pakartoji, kad jis yra asilas, tai 50-tą kartą jis užbliaus).

Šito Jūsų publikacijoje nebuvo, bet ties šia teksto vieta girdžiu jau tokį paskutinį išsikvėpusį, lyg girto dėdės per giminės susitikimą po 9 bokalo alaus ištartą „Nu bet tai o ko jūs demonstruojatės? Gyvenkit tyliai ir nieko nebus“.

Atsakau – kiek norėsiu, tiek „demonstruosiuosi“. Nes heteroseksualūs asmenys, pavyzdžiui, irgi „demonstruojasi“ kasdien - rengia šeimų šventes, bučiuojasi, apsikabina, vaikšto susikibę už rankų ir dar vaikus prigriebia. Ir man tai netrukdo. Tai ir Jums neturėčiau trukdyti.

O kaip jūs elgtumėtės, jeigu iš jūsų atimtų teisę susituokti, nepatirti neapykantos? Aš kovočiau už jūsų teises. Gal norėtumėte prisijungti prie manęs ir kovoti už mano teises? Gerbiamas Teisuti, gal vis tik susitaikom? Heteroseksualumas ir homoseksualumas visiškai vienas kitam netrukdo.

Na nebent bijote, kad gėjai išskirs jūsų šeimą. Tokiu atveju reikėtų pagalvoti, ar sau tinkamą šeimos modelį pasirinkote.

„Vakarų ekspreso“ redakcijos nuomonė nebūtinai sutampa su Nuomonių rubrikos tekstų autorių nuomone.  Už publikuojamų komentarų, nuomonių turinį atsako autoriai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder